Pianosaurus by Sillyconductor @ Fête de la musique / IFB, 22 iunie, ora 20

poster Sambata Sonora

SAMBATA SONORA il invita pe Sillyconductor sa performeze cea mai noua inventie a sa, Pianosaurus, in premiera bucuresteana.

Pianodisastrous (numita si Pianosaurus) este o platforma multinstrumentala de tip surround care investigheaza posibilitatile unui soft de a prepara un pian sau un numar infinit de piane printr-o anteprogramare extensiva. Cu ajutorul unui controller simplu, Pianodisastrous ofera cai rapide sau mai intricate de manipulare a volumului, lungimii, timbrului, tonalitatii, vitezei, octavei, schimband instantaneu moduri tonale sau creand pe loc unele noi, etc. Aplicatii avantajoase pentru improvizatori prin oscilarea permanenta intre ritm sau ton si o rata sprintena de trecere de la 20 BPM la 999 in mai putin de 0.3 secunde, Pianodisastrous permite crearea unui material sonor bogat pentru drone sau un pizzicato ultra rapid, acestea putand fi distribuite pe un numar infinit de canale surround si instrumente. Pianodisastrous este potrivit pentru a interpreta compozitii la doua maini si 8 piane, cel mai adesea cu inclinatii spre stiluri ritmice, minimaliste si repetitive.

Sound designer, field recorder si pasionat de scule defecte, Sillyconductor a compus pentru filme mute, animatii, prezentari de moda din Saptamana Modei de la Berlin, Viena sau Londra, a programat sunetul la performance-uri si instalatii expuse la nenumarate bienale si festivaluri din Norvegia, Spania, Germania, Italia, US, etc.
Printre chestiile mai memorabile, s-a folosit de 100 de pisici maneki-neko aurii care au aprofundat aventurile mecanice ale lui Ligeti cu metronoame, a creat Shuffler – un soft micro-pista megarapid care folosea zeci de mii de imagini si sunete la viteze colosale, a folosit sunet de masini care tin un ritm oarecare pentru a resampla surse orchestrale, a improvizat aerian-sonor cu un ventilator USB si o pedala de chitara, a adaptat folk suburban la piane preparate microtonal, a condus chiar si coruri de pasarele cu ajutorul unei videocamere Kinect si a dirijat un cutremur, si inca cateva alte chestii.

poster Sambata Sonora

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.