Peste 200 de copii și părinți au participat la Festivalul Diversității

CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate a organizat, în perioada 9-10 aprilie 2016, Festivalul Diversității, un eveniment gândit pentru a sărbători toți copiii cu vârsta între 3 și 7 ani, frumusețea diversității acestora, poveștile lor de viață, istoriile familiilor lor, calitățile și nevoile lor diferite, identitățile diverse pe care le poartă cu ei. Festivalul a fost organizat în cadrul proiectului Avem fiecare o poveste – program de prodiversitate și proincluziune în grădinițe, derulat de CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate, în parteneriat cu Asociația de Ajutor Amurtel și cu Asociația Romano ButiQ.

Evenimentul a avut loc la Liceul Teoretic Național din București. Copiii, însoțiți de mămici, tătici sau bunici, și-au petrecut sfârșitul de săptămână la activitățile organizate special pentru Festival: teatru senzorial, ateliere educative pentru copii și părinți, sesiuni de povești, proiecții de filme tematice, ateliere de desen, pictură și modelaj și ateliere de joacă în familie. Totodată, în cadrul festivalului s-a desfășurat și un târg de produse realizate de organizații neguvernamentale și afaceri de economie socială care oferă servicii copiilor.

”Dincolo de a petrece un sfârșit de săptămână foarte frumos împreună, ne-am dorit și să transmitem mesaje importante familiilor care au participat la Festival: că stereotipurile și prejudecățile se formează în copilăria mică și că, odată formate, devin rezistente la schimbare și pot reprezenta o fundație solidă pentru rasism, sexism, homofobie etc. Intervenția timpurie asupra modului de dezvoltare a copiilor e crucială pentru asigurarea faptului că aceștia devin adulți echilibrați, care respectă diversitatea și drepturile fundamentale ale celorlalți”, spune Livia Aninoșanu, Directoare de Programe la CPE –  Centrul Parteneriat pentru Egalitate.

Festivalul Diversității a fost organizat în cadrul proiectului Avem fiecare o poveste, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru mai multe detalii despre proiect, vă invităm să accesați avemfiecareopoveste.wordpress.com sau www.facebook.com/avemfiecareopoveste

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.