Paul van Dyk lansează cel de-al 8-lea album: “From Then On”

20 Octombrie 2017 este data la care legenda muzicii electronice și trance, Paul van Dyk își va lansa cel de-al 8-lea album de studio și primul din ultimii trei ani.

From Then On marchează un segment extrem de important din viața lui Paul, albumul născându-se dintr-o schimbare aproape totală de perspectivă asupra vieții și a tot ceea ce ne înconjoară. LP-ul a fost scris și conceput în timpul călătoriilor pe care legenda le-a întreprins pe întreg mapamondul, imediat după încheierea perioadei de recuperare ce a fost necesară în urma accindentului grav pe care l-a suferit la debutul anului 2016.

Reîntoarcerea pe scenă și turneele din diverse părți ale lumii, l-au făcut pe Paul să ia contact și să experimenteze mai profund tot ceeea ce înseamnă cultură locală, muzică, politică și geografie, toate acestea având un impact deosebit de mare asupra perspectivei de viață a artistului.

După o perioadă destul de lungă de recuperare și suferintă, artistul a recunoscut și a regăsit plăcerea de a face lucruri mărunte, trecute cu vederea în perioada de dinaintea accidentului: admiratul apusului în Berlin, o simplă plimbare prin Central Park din New York – au reprezentat puncte de cotitură și de o importanță maximă în viața lui, încurajându-l pe acesta spre o introspecție și o mai mare atenție la detalii și tot ceea ce îl înconjoară.

From Then On este un album născut dintr-o nouă formă de a fi, lăsând la o parte compromisurile, muzica pe care Paul a compus-o fiind astfel ceea ce A SIMȚIT NEVOIA să creeze în cea mai pură și directă formă a sa. Nu au existat sesiuni de A&R și nici măcar o linie generală de cum ar trebui să sune, albumul fiind de altfel o reîntoarcere la stilul concis de scris și înregistrat din perioada în care Paul improviza mult în cadrul show-urilor LIVE, exprimentând pe viu reacția publicului, și renunțând la solitudinea înregistrării unui album în studio, departe de oameni.

Astfel că albumul este plin de viață, muzica compusă aducând fanii muzicii lui Paul sub aceiasi umbrelă a unității și vorbind despre comunitate și armonie în detrimentul retragerii și al izolării.

From Then On devine așadar, fără pic de îndoială, una dintre cele mai personale implicări pe care le-a avut artistul în industria muzicii trance, un gen de care Paul nu s-a dezis sau îndepărtat niciodată, muzicalitatea și expresivitatea fiind două dintre elementele cheie ce nu au părăsit niciodată ecuația de creație a artistului german.

Până în momentul de față, artistul a lansat trei piese de pe albumul mai sus numit, și anume  ‘Touched by Heaven’, ‘Everyone Needs Love (w/ Ronald van Gelderen feat. Gaelan & Eric Lumiere) & ‘Stronger Together (w/ Pierre Pienaar). Piesa care dă de altfel și numele albumului, ‘From Then On’ , melodie născută din fructuasa colaborare cu prolificul Leroy Moreno (semnat la VANDIT Records), va fi lansată pe data de 22 septembrie.

Chiar înainte de lansarea albumului, Paul van Dyk a adus în lumina refletoarelor un nou concept de show LIVE – ‘AEON by Paul van Dyk’ -. AEON – este un cuvând antic, cu conotații religioase ce în traducere liberă înseamnă “viață și vitalitate” – aceasta fiind tema principală a show-ului lui Paul. ‘AEON by Paul van Dyk’ semnalează un nou capitol din viața artistului, nu doar pe plan fizico-material, ci și pe plan creativ, mai ales că vorbim de unul dintre cei mai longevivi și impactanți oameni din industria muzicii electronice.

‘AEON by Paul van Dyk’ este o continuare a lungii istorii pe care Paul van Dyk o are în materie de show-uri live, în care sparge barierele clasicului DJ care se mulțumește să apese butonul play, performanța artistică a lui Paul mergând până într-acolo unde improvizează și chiar compune live. Show-ul este în permanentă schimbare și readaptare, urmând ca în curând Paul să fie însoțit pe scenă de doi keyboard playeri.

“Sunt atât de încântat să le prezint fanilor acest nou concept de show LIVE ‘AEON by Paul van Dyk’ . Muzica are aceea calitate specială de a purta oamenii departe de problemele lor, de a îi face să uite de stress, de anxietate și asta este exact ce îmi doresc să scot în evidență cu acest concept. Intensificând sentimentul creat de vizualuri, de sunete și senzații am reușit să dăm naștere unui tip de eveniment care are o continuitate absolut normală și naturală cu “From Then On” – ce sărbătorește muzica trance, viața și unitatea” – Paul van Dyk.

From Then On va fi lansat la casa de discuri a lui Paul van Dyk, VANDIT Records, pe data de 20 Octombrie.

‘AEON by Paul van Dyk’ va avea debutul la New York, pe data de 23 Septembrie, la teatrul Playstation. Bilete sunt disponibile aici.

From Then On Tracklist:

1.  While You Were Gone (w/ Vincent Corver)
2.  Inhale (w/ M.I.K.E. Push & Fred Baker)
3.  Touched By Heaven
4.  I Am Alive
5.  Everyone Needs Love (w/ Ronald van Gelderen ft. Gaelan & Eric Lumiere)
6.  Breaking Dawn (w/ Alex M.O.R.P.H.)
7.  Vortex (w/ James Cottle)
8.  The Code (w/ Jordan Suckley)
9.  Stronger Together (w/ Pierre Pienaar)
10. From Then On (w/ Leroy Moreno)
11. Fairytales (w/ Steve Allen)
12. Close Call (w/ Tristan D)
13. Escape Reality Tonight (w/ Emanuele Braveri ft. Rebecca Louise Burch)
14. Safe Haven

#LISTENTOTHEFUTURE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.