Oscillator

oscillator_by_dj_latam.jpg

  oscillator_by_dj_latam.jpg

Incepand cu 20 decembrie 2008, DJ Latam prezinta la Radio Deea in fiecare sambata de la orele 17:00 emisiunea Oscillator. 3 ore de muzica electronica fara frontiere, un mix personal si un mix guest DJ.

www.myspace.com/DjLatam

www.myspace.com/Oscilatorro

  dj latam deea

DJ Latam (sau Marius pentru prieteni) este nascut sub semnul Balantei intr-o zi de 8 octombrie. Locul nasterii: magnificul oras Bucuresti – minunata tara Romania. Indrageste muzica de mic, iar prima mare influenta este sound-ul electro-disco-synthpop al anilor 80 (inca are o rezonanta speciala pentru el). Incepe sa fie atras din ce in ce mai mult de muzica electronica, desi intregul concept de muzica electronica avea un inteles foarte relativ pentru el la acea vreme. Primele mari descoperiri: Jean Michel Jarre si Vangelis.

Pe masura ce timpul trece si informatiile se inmultesc, cantitatea de muzica ascultata creste, cunostintele despre ea devin mai vaste iar intensitatea ritmurilor se cerne in filoane tot mai fine. E timpul pentru KLF, Prodigy, Chemical Brothers, Orbital, Underworld, Daft Punk, The Crystal Method, Faithless, BT, Fluke. Si lista poate continua.

Apoi descopera goa psytrance. Acest gen il va influenta foarte mult, si muzical si existential. Gaseste in spatele acestei muzici o intreaga cultura, puternic spirituala si intr-o mare masura neo-hippie. Poate prea neo-hippie. Probabil cea mai importanta componenta a lumii nou descoperite o reprezinta festivalurile outdoor care au loc in toata lumea in locatii deosebite (plajele din Goa reprezinta inceputul) si care promoveaza puternic relatia om – natura. Acest lucru il atrage. Printre artistii favoriti se numara la inceput: Astral Projection, Hallucinogen, Etnica/Pleiadians, X-Dream, Shpongle, Infected Mushroom, The Infinity Project – toti mari clasici ai genului. La momentul actual mixeaza in seturile sale de psy artisti si muzica de la label-uri ca Alchemy (Anglia), Vagalume (Brazilia), Nano (Africa de Sud), Twisted (Anglia), Ultra Groove (Serbia), Neurobiotic (Italia), TIP.World (Anglia), Iboga (Danemarca), Turbo Trance (Franta) si altele. Un loc special in preferintele sale il ocupa conationalul si prietenul Atma.

Urmeaza inceputurile scenei de clubbing in Romania, pe care le traieste din plin. Progressive-ul domina si scanteile modelatoare ale unor DJ ca John Digweed se propaga puternic asupra lui.

Cu mixatul totul incepe intamplator ani mai tarziu (intre timp se deruleaza si o perioada petrecuta in Italia). Debutul are loc la Transylvania Calling 2004, primul festival outdoor psytrance din Romania, eveniment care a avut o rezonanta foarte mare mai mult dupa ce a avut loc. Un prieten aflat in organizare il intreaba daca vrea sa "bage niste muzica". Accepta. Pune cateva melodii doar, de ajuns insa sa descopere ca ii place senzatia pe care o experimenteaza in spatele pupitrului si sa-si doreasca s-o repete, pe moment traind din plin doar spontaneitatea gestului sau si negandindu-se la implicatiile ulterioare ale acestuia pentru o posibila cariera de DJ.

Dupa acest prim pas neasteptat, urmeaza diverse mici petreceri indoor si outdoor, unde are ocazia sa-si lucreze tehnica si intelege ca a fi DJ inseamna multa munca, dorinta si perseverenta. Se implica activ in organizarea si promovarea de evenimente. Lucreaza o perioada ca manager la un important portal dedicat evenimentelor si cluburilor din Romania si unde invata multe lucruri despre munca la nivel profesionist in industria muzicii.

Dupa ce atinge un nivel multumitor pentru el in stilul psytrance incepe sa experimenteze si sa aprofundeze din ce in ce mai mult numeroasele sub-genuri ale muzicii electronice. La inceput progressive, apoi techno, electro, house, minimal sau orice combinatie a acestora. Pentru momentele de relaxare dub, chill-out, ambient si IDM. O insiruire poate ciudata pentru multi, insa reprezentativa pentru stilul sau, stil care reflecta foarte clar tendintele actuale de fuziune din muzica electronica. Rezultatul: la acest moment poate poate trece ca DJ prin toate aceste genuri. Ramane de vazut ce ii va rezerva viitorul.

O importanta confirmare a muncii si ascensiunii sale vine odata cu nominalizarea la Nights Awards 2008 (cel mai important top din Romania pentru muzica electronica) – sectiunea "Cel mai bun DJ debutant din Romania in 2007", unde ajunge in finala alaturi de alti 23 de DJ.

Incepand cu 20 decembrie 2008 gazduieste la Radio Deea emisiunea Oscillator, unde prezinta in fiecare saptamana un mix propriu si un guest DJ mix.

Momentan, pe langa mixat, este inca implicat in organizarea si promovarea de evenimente si artisti prin proiectele Thrancians si Oscillator, sau alaturi de prietenii Spacesheep.

Apreciaza DJ-i si producatorii care au curajul sa experimenteze si sa inoveze, care se schimba pe sine si reusesc sa-i schimbe si pe cei din jur. Printre favoritii sai actuali se numara: Minilogue, Dusty Kid, Extrawelt, Younger Brother, D-Nox, Beckers, Anthony Rother, Oliver Koletzki, Gregor Tresher, Antix, Ticon, Cobblestone Jazz, The Hacker, Oliver Huntemann, Stephan Bodzin, Tiefschwarz, Guy Boratto, James Holden, Nathan Fake, Booka Shade, Josh Wink, Sven Vath, Steve Bug, etc.

Profilul petrecerii, locatia, publicul, line-up-ul si ora la care mixeaza sunt factori care influenteaza in mare masura setul unui DJ. Latam incearca sa aiba in vedere toate aceste lucruri, dar indiferent de genul pe care il abordeaza seturile lui sunt in general dinamice si hipnotice, elegante si indraznete, au mult groove si transmit vibratii pozitive.

In Romania a mixat la numeroase evenimente si festivaluri (Delahoya, Transylvania Calling, Synthplants Ekzit, ReBirth, FanFest), in multe cluburi si locatii din toata tara: Studio Martin, WEB, Fabrica, Frame, Suburbia, CoolCat, Control, Avantgarde, Silver, Kado, The Loft, Spider, Baraka, Propaganda, Zvon, Traian 42 (toate Bucuresti), Chill Out (Sibiu), The King (Cluj), Domino, HangOut (Constanta), Orange (Mamaia), Escape (Rm Valcea), Palace Cafe (Iasi), etc. International a fost invitat la evenimente ca Earthdance Festival (Bulgaria), EuphoriaMania (Ucraina), Wind Of A Sun (Crimea). Printre cele mai cunoscute nume alaturi de care a mixat sau a fost pe line-up sunt: Vania, Marika, Haulte Culture, DJ Vasile, Atma, Gojira, Thornado, Electric Brother (toti Romania), Banco de Gaia (Anglia), Gabriel Le Mar (Saafi Brothers / Aural Float – Germania), Loopus In Fabula (Italia), Antix (Noua Zeelanda), Snake Sedrick (Ungaria), Protonica (Germania), DJ Slater (Cehia), Saiko Pod (Danemarca), V-Sag (Grecia), Krumelur (Suedia), Alpha (Germania), Tayo (Anglia), Andreas Kremer (Germania), Jody Wisternoff (Way Out West – Anglia), General Midi (Anglia), Echomen (Anglia), Pacou (Germania), Alex Bau (Germania), etc. Printre aparitiile publice se afla si numeroase difuzari radio – romanesti sau straine, live sau seturi inregistrate.

Dj-ul nostru are multe planuri in perspectiva pe care spera sa le poata realiza, dar pana atunci va incerca cu seturile sale sa sa provoace nesfarsiti pasi cadentati pe ringurile de dans, sa alunge plictiseala, sa mangaie spiritul si sa excite auzul. Urmariti-l indeaproape.

www.myspace.com/DjLatam

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.