Noaptea Literaturii Europene la Bucuresti

Flyer: Noaptea Literaturii Europene la Bucuresti - afis

Flyer: Noaptea Literaturii Europene la Bucuresti - afisNoaptea Literaturii Europene revine la Bucuresti miercuri, 29 mai – prima zi a Salonului International de Carte Bookfest 2013 – cu un traseu inedit. 13 parteneri – institute culturale si ambasade – ii invita pe iubitorii de literatura in 13 spatii atipice, unde vor avea sansa de a se intalni cu textele unor autori europeni clasici si contemporani. Fragmentele vor fi citite de actori, autori, jurnalisti si alte personalitati publice.

Lecturile, cu o durata de pana la 20 de minute, vor avea loc in paralel, la fiecare jumatate de ora, in intervalul 19.30 – 22.30, in locurile special selectate (zona Bd. Carol I – Bd. I.C. Bratianu – Bd. Corneliu Coposu – Str. Traian): Dianei 4, The Living Room Café, ZOOM Out Lounge, AristoCats Bistro, Alchemia Art Gallery & Lounge, Asociatia Generala a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Romania, Bursa de Valori Bucuresti, Lente & cafea, Saga Film, benzinaria MOL Corneliu Coposu, La Scena, GreenTea, Blind Restaurant (atasat, harta amplasamentelor si programul).

Actorii Ioana Abur, Florin Busuioc, Ilinca Goia, Gabriela Ionita, Nicoleta Lefter, Axel Moustache, Marian Ralea, Mihai Smarandache, Mihaela Teleoaca, Adrian Titieni, rapperul Norzeatic, jurnalistul Catalin Stefanescu si scriitorul Mircea Dinescu vor da glas unor pagini din autori contemporani de anvergura precum Jonathan Coe, Péter Esterházy, Paweł Huelle, Daniel Glattauer, Thierry Debroux, Jérôme Ferrari, Florina Ilis, Gonçalo M. Tavares, Elif Shafak, dar si unor clasici – Hrabal, Hašek, Kafka, Joyce, Buzzati, Muñoz Molina.

29 mai – Noaptea Literaturii Europene la Bucuresti

Pentru ca publicul sa poata beneficia la maximum de oferta literara a noptii acoperind, in acelasi timp, cat mai mult din traseul propus, in fiecare dintre punctele de intalnire se va citi, la fiecare jumatate de ora, acelasi fragment.

Intrucat teleportarea tine inca de science fiction, pasionatii de beletristica vor avea la dispozitie, pentru deplasarea de la o lectura la alta, 100 de biciclete din proiectul de bike-sharing I’Velo, oferite de Asociatia Green Revolution (A.G.R.). Bicicletele vor putea fi imprumutate gratuit de la sediul A.G.R. (Str. Olteni nr. 3, sector 3) in intervalul orar 19.00-23.00. Doritorii sunt rugati sa trimita solicitarea in avans, la adresa claudiu.marin @ icr.ro.

Pe langa lecturi din cele mai bune traduceri de literatura in limba romana, organizatorii au pregatit si concursuri cu premii in carti si alte surprize.

Noaptea Literaturii Europene este un proiect cultural sustinut de Reteaua Europeana a Institutelor Nationale de Cultura (EUNIC). Editia din 2012 s-a desfasurat in 24 de orase din 20 de tari. Anul acesta, evenimentul de la Bucuresti, alaturi de cele de la Praga, Brno, Dublin, Lisabona, Vilnius si Wrocław, beneficiaza de sprijinul Comisiei Europene prin Programul Cultura (2007-2013). La Bucuresti, proiectul este organizat, sub coordonarea Institutului Cultural Roman, de membrii clusterului EUNIC in Romania (Forumul Cultural Austriac, Delegatia Wallonie-Bruxelles, Centrul Ceh, Institutul Francez, Institutul Italian de Cultura „Vito Grasso“, British Council, Institutul Polonez, Camões, Instituto da Cooperação e da Língua / Ambasada Portugaliei in Romania, Institutul Cervantes, Centrul Cultural Turc „Yunus Emre“, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucuresti si ICR), carora li s-a alaturat Ambasada Irlandei in Romania. Pentru perioada octombrie 2012 – octombrie 2013, Institutul Polonez detine presedintia clusterului EUNIC Bucuresti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.