“Miss Daisy si soferul ei” se joaca la Grand Cinema & More

Afis spectacol Miss Daisy

Agenda culturala a Grand Cinema & More, se imbogateste in aceasta perioada cu spectacolul Miss Daisy si soferul ei, productie a Teatrului Evreiesc de Stat. Aceasta se va juca vineri, 27 iunie, la ora 20:00 in sala Epika din Grand Cinema & More.

Piesa cunoscutului dramaturg american Alfred Uhry, distinsa cu premiul Pulitzer pentru dramaturgie, spune povestea a doua personaje structural diferite, dintr-o America in care modernitatea si spiritul liberal se infrunta cu rasismul.

Dupa ce-a mai distrus o masina nou-nouta, Miss Daisy, vaduva unui bogat fabricant evreu, e fortata de fiul ei, Boolie, sa renunte la sofat. Boolie ii angajeaza un sofer negru, pe flegmaticul si inteleptul Hoke. La inceput, relatiile dintre cei doi sunt tensionate, Miss Daisy avand intreaga aroganta a pozitiei ei sociale, o serie de prejudecati precum si o limba ascutita. Dar cu timpul, confruntandu-se si cu problemele segregarii si antisemitismului, situatia se schimba si cei doi se apropie unul de altul…

«Dincolo de o poveste poetica si comica despre prietenie si toleranta – spune regizorul Claudiu Goga – ”Miss Daisy si soferul ei” este pe de-o parte un eseu (pe alocuri crud) despre ceea ce Tolstoi numea „marea surpriza a vietii“ – batranetea, iar pe de alta parte o meditatie asupra calatoriei noastre prin viata, o calatorie dificila si imprevizibila pana la capat pentru ca, nu-i asa?, viata e cea care nu are limite, nu moartea.»

Scenografia: Stefania Cenean

Ilustratia muzicala: Vasile Manta

Distributia: Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Mircea Dragoman

Spectacolul face parte din stagiunea de vara a Grand Cinema & More, cinematograful din Baneasa Shopping City. Salile Grand Cinema & More gazduiesc spectacole si transmisiuni in direct sau inregistrari ale unora dintre cele mai frumoase spectacole de opera, teatru si balet din intreaga lume.

Mai multe detalii despre programul difuzarilor pot fi gasite pe grandentertainment.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.