Markus Schulz prezintă Dakota – The Nine Skies

La final de 2017  și început de 2018, Markus Schulz are cu siguranță despre ce povesti – the ‘how’, ‘what’ & ‘why? pentru proiectul Dakota, dar și “partenerul” acestuia, LP-ul The Nine Skies, gata să vadă lumina zilei pe data de 8 Decembrie.

Proiectul Dakota a avut întotdeauna o parte spirituală predominantă, albumele ce l-au precedat ‘Thoughts Become Things’ fiind practic pașii naturali și necesari pentru procesul de creație al artistului german, pași ce l-au convins de profunzimea muzicii electronice.

Totuși, Markus nu a simțit neapărat o nevoie de a produce The Nine Skies, până anul trecut când atactul din clubul Pulse, Florida a avut loc. “Mi s-a părut ca fiind un trigger. Cu toate problemele și lucrurile negative care se întâmplă în lume și mai ales după acest eveniment, într-un fel sau altul pentru mine, totul a început cu Pulse. Am fost pur și simplu devastat! M-a făcut să văd și să înteleg că nu suntem pe calea cea bună, dar că trebuie să facem ceva pentru a ajunge acolo. Fiecare dintre noi. The Nine Skies este singurul mod în care eu știu să îmi aduc contribuția.”

În ceea ce privește procesul de creație pentru The Nine Skies, Markus recunoaște că ceea ce l-a trezit la realitate a fost faptul că a început să citească foarte mult. “Am început să citest foarte mult, acasă, în hotel, în avion, la studio. Întotdeauna am avut un interes aparte față de spiritualitate și dorința de a face ceva în viață. E ceva ce împărtășesc de obicei cu persoanele apropiate. Ne place să discutăm despre natura lucrurilor, despre dharma, prajna etc. Așa a pornit The Nine Skies, astfel am creat albumul.

Markus nu a văzut niciodată proiectul Dakota ca fiind un alias, ci mai debrabă ca o personă, o identitate. “Câteodată am mintea Dakotei, câteodată însă cea a lui Markus Schulz. Prin această scindare am reușit să creez muzică mult mai profundă și mai emoționantă. Am experimentat și am explorat foarte mult.“, spune Markus.

Artistul ne pregătește însă pentru ce urmează să ascultăm: “S-ar putea ca la prima ascultare să nu pară ceva ieșit din comun. Dar recomand ca lumea să acorde ceva timp, ceva timp pentru ca toate cele 18 melodii să creeze pasajul ce pornește cu Sky.One – The Follower pentru ca în final să atingă Sky.Nine – Nirvana.”

LP-ul The Nine Skies va fi lansat prin Coldharbour Recordings pe data de 8 Decembrie, fiind deja disponibil pentru precomandă.

The Nine Skies tracklist:

01. The Nine Skies Intro
02. Bravo on the Go
03. Follow Me
04. Mota-Mota
05. Who Are You
06. Searching
07. Running Up That Hill
08. Eve’s Doorway
09. Edonismo
10. Kismet
11. The Way It Is
12. Cafe Del Mar
13. The Master
14. Carbonado
15. In Search of Something Better
16. Future Shock
17. The Spirit of the Warrior
18. The Ninth Sky

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.