Lovitură DURĂ pentru ANTENA 1

blank

CNA a decis, în şedinţa de joi, să amendeze cu 70.000 de lei televiziunea Antena 1, din cauza emisiunii “Un show păcătos”, în care invitaţii Mariana Moculescu şi Corneliu Vadim Tudor au folosit un limbaj injurios, fapt interzis de legislaţia audiovizualului.

dan-capatos-1_size1Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a reluat, în şedinţa de joi, discutarea cazului Antena 1 – “Un show păcătos”, care a rămas suspendat la CNA după ce, în şedinţa din 28 mai, niciuna dintre propunerile făcute în acest caz – întreruperea emisiei de 10 minute (făcută de Valentin Jucan) şi o amendă de 70.000 de lei (Radu Călin Cristea) – nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a putea fi aplicată.În urma reluării votului, propunerea de amendare a televiziunii Antena 1 cu 70.000 de lei a fost aplicată. Şase membri ai CNA au votat “pentru” (Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Lorand Turos, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) aplicarea acestei sancţiuni, în timp ce “împotrivă” au votat Narcisa Iorga, Christian Mititelu şi Florin Gabrea. Aceştia din urmă au susţinut propunerea de întrerupere a emisiei obişnuite a postului Antena 1 pentru 10 minute.

Sancţiunea a fost aplicată pentru încălcarea articolului 40, alineatul 3 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia “Moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”.

Amenda vizează două ediţii ale emisiunii “Un show păcătos”, difuzate pe 9 ianuarie şi 9 mai, în urma cărora Consiliul a primit mai multe reclamaţii.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului, în ediţia din 9 ianuarie, Mariana Moculescu şi Cristi Marin şi-au adresat cuvinte vulgare. De asemenea, Cristi Marin – fostul iubit al Marianei Moculescu – a ieşit dintr-un sicriu în timpul emisiunii.
Pe de altă parte, în emisiunea din 9 mai a fost prezent Corneliu Vadim Tudor, care a folosit un limbaj vulgar şi a înjurat-o pe Anca Cârcu (membră a PRM), care l-a acuzat pe acesta că ar fi vrut să o violeze. De asemenea, în emisiune, Corneliu Vadim Tudor adus acuzaţii unor politicieni şi instituţii, fără să prezinte probe.

Prezent la şedinţa din 28 mai a CNA, Dan Capatos, realizatorul emisiunii “Un show păcătos”, a spus că scandalul Mariana Moculescu – Cristi Marin era o continuare a unui subiect difuzat în ediţiile precedente ale emisiuni. Dan Capatos a spus că a existat un interes pentru acest subiect. “L-am abordat în continuare, în ideea că Mariana Moculescu avea un contract semnat cu noi prin care-şi dădea acordul de a participa la astfel de subiect sau scenarii. În acel contract îşi exprimase acordul de a participa (…) ea a spus foarte clar la începutul emisiunii că ştia că acest Cristi Marin va veni la ea acasă în coşciug”, a spus Dan Capatos. El a precizat, totuşi, că realizatorii emisiunii nu au regizat acest scandal, fiind posibil să existe o înţelegere între Mariana Moculescu şi Cristi Marin.

Capatos a mai spus că, din peste un milion de telespectatori care s-au uitat la respectiva emisiune, doar patru au făcut sesizări la CNA. El a spus că a citit aceste sesizări, precizând că aceştia sunt “nişte analfabeţi”, iar una dintre persoane este o femeie de moravuri uşoare, care a recunoscut că practică tehnici sado-maso. “Constat că şi dumneavoastră lucraţi cu acelaşi gen de material ca şi noi, dumneavoastră răspundeţi la solicitările lor. Lucrăm cam cu acelaşi tip de oameni”, le-a spus Capatos membrilor CNA.

În cazul emisiunii cu Corneliu Vadim Tudor, Dan Capatos a spus că subiectul a fost abordat în emisiune pentru că este unul de interes public. “Un europarlamentar este acuzat că a violat o membră de partid. Mă gândesc că lumea trebuie să vadă dacă îl mai votează (…) Un scandal de acest gen nu cred că poate fi ocolit (…) Sunt convins că genul acesta de dialoguri schimbă percepţia unui alegător. Eu consider că această emisiune a fost de interes public”, a mai spus Capatos.

1 COMMENT

  1. Bine le-a facut c*****s in emisiunea lor de 2 lei plina de “vedete”. O adunatura de prosti, si mai prosti ca ei sunt aia 1 mil de oameni care o vizionau.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.