Love Island, cu Ada Condeescu într-un rol seducător – premieră mondială la Locarno

Cel mai recent film al regizoarei Jasmila Zbanic, Love Island, va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 67-a ediții a Festivalului de Film de la Locarno (6-16 august), în Piazza Grande, cel mai spectaculos spațiu de proiecție în aer liber.

Love IslandFilmat în vara anului 2013, Love Island spune povestea unui cuplu care pleacă în vacanță pe o insulă de pe coasta Croației, acolo devenind amândoi atrași de o frumoasă tânără, interpretată de Ada Condeescu.
Personajul meu este foarte senzual, emană pasiune, are trăiri intense, e plin de energie. M-am bucurat mult să lucrez cu Jasmila, am cunoscut-o la Festivalul de la Berlin în 2010 și ne-am reîntâlnit în 2013, în cadrul programului Shooting Stars. E o persoană optimistă și m-a încurajat să experimentez anumite variante de joc, chiar dacă păreau la prima vedere imposibile pentru o anumită scenă, a declarat Ada Condeescu.
În distribuția filmului se mai regăsesc Ariane Labed (Before Midnight, Attenberg), Ermin Bravo (In the Land of Blood and Honey, On the Path), Franco Nero şi Leon Lucev.
Scenariul este semnat de Jasmila Zbanic (Ursul de Aur 2006 – Grbavica) și faimosul scriitor bosniac Aleksandar Hemon.
Festivalul de Film de la Locarno este unul dintre cele mai vechi și mai importante evenimente de acest gen din lume, alături de Cannes şi Veneţia. De-a lungul anilor, festivalul a fost o rampă de lansare pentru regizori precum Stanley Kubrick, Milos Forman, Jim Jarmusch, Mike Leigh sau Gus Van Sant. Locarno este frecventat anual de circa 90.000 de vizitatori şi 4.000 de profesionişti.
Alături de Love Island, în Piazza Grande vor mai fi prezentate Dancing Arabs, de Eran Riklis, Lucy, regizat de Luc Besson sau Clouds of Sils Maria, de Olivier Assayas.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.