Local Records relaunch party pe terasa MNAC

Flyer LOCAL RECORDS

LOCAL RECORDS, label digital românesc de muzică electronică, se relansează sâmbătă, 30 septembrie, cu o petrecere susținută și găzduită de Muzeul Național de Artă Contemporană, în cadrul seriei de evenimente „Seri lejere la MNAC”.

Intrarea este 16 lei și reprezintă accesul în expozițiile muzeului și la petrecerea de pe terasă. Muzeul poate fi vizitat până la ora 22:00. After party la Kran.

Facebook event MNAC: https://tinyurl.com/ybkgu4vv Facebook event KRAN: https://tinyurl.com/ycapk39x

Vom asculta artiștii care urmează să scoată următoarele două EP-uri – Saluna (Andrei Țîrcă) și Droict (Alex Brătianu) -, urmând ca primul dintre ele să se lanseze în ziua petrecerii. Seara va fi completată de Minus (artist Local Records și Listen2Me) și Jijian.

Videoclip Saluna – Grace:

În prezent, în Romania, sunt câteva label-uri electronice care scot pe vinil, destinate unei palete selecte și restrânse de artiști. Existența lor, la fel ca și în cazul celor câteva cluburi la nivel național, este condiționată de vânzare și profit. În aceste condiții, este greu să contribui la dezvoltarea culturii, să dai atenția cuvenită producătorilor mici și să descoperi talente.

LOCAL RECORDS

Organizație non-profit, revine să facă asta, prin promovarea muzicii, nu prin vânzarea ei, într-un moment când nu există niciun alt label digital care să susțină pe oricine merită să o ia pe calea muzicii electronice. Încurajăm producătorii să ne trimită muzica lor (sub forma de arhivă urcată pe web) pe adresa music@localrec.ro.

Muzica LOCAL RECORDS este licențiată Creative Commons. Asta înseamnă că piesele pot fi descărcate de pe Localrec.ro, sharuite, samplate, remixate și folosite în proiecte de orice fel, evitând hățișul drepturilor de autor. Ca să circule, ca să se știe, ca să contribuim la cultură. Ocolind aspectele comerciale și încercând să o producem numai din fonduri proprii sau donații, încercăm să evităm tentația muzicii „populare” și să păstrăm o anumită calitate.

Program:

MNAC                                                             KRAN

19: Jijian Soundcloud/alexandrujijian            02: Jijian

21: Minus Soundcloud/minusro                     04: Droict

22: Saluna Soundcloud/salunaa                     06: Saluna

24-02: Droict Soundcloud/droict

 

Local Records – LabelNOTLabel – este o platformă autohtonă de muzică electronică, lansată în 2010, în patru capitale europene: Londra, Berlin, Barcelona și Viena, cu ajutorul ICR, prin programul Cantemir. Local Records își propune să promoveze producători români și să creeze un sound local românesc. Până în prezent a scos 25 de releas-uri și a semnat cu 28 de artiști. Local operează sub egida Organizației Române pentru Drepturile de Utilizator (ORDU), ONG care militează pentru un internet liber și pentru utilizarea licențelor deschise.
Localrec.ro / soundcloud.com/localrecords / facebook.com/localrecords / youtube.com/localrec

Licențele Creative Commons: Licențele CC au valoare juridică și sunt traduse și adaptate conform legislației a peste 52 de țări din lume. În România au fost adaptate de Asociația pentru tehnologie și Internet (APTI). Există patru tipuri: BY = Attribution – oricine poate folosi piesa în orice scop, cu condiția să menționeze autorul. SA = Share Alike – oricine poate folosi piesa pentru a face o alta derivată din ea, cu condiția să o distribuie mai departe sub aceeași licență CC. ND = No Derivative Works – nimeni nu are voie să facă o operă derivată din piesă. NC = No Commercial – oricine poate asculta piesa, ea poate circula liber inclusiv pe internet, dar nu o poate folosi nimeni în scop comercial.
Creativecommons.org / www.facebook.com/creativecommons

MNAC – Muzeul Național de Artă Contemporană susține producția de artă și scena creativă locală. „Seri lejere la MNAC” este o serie de petreceri relaxate la etajul 4 al muzeului, menite să ofere publicului ocazia de a se bucura de priveliștea spectaculoasă de pe terasa Palatului Parlamentului și de a asculta artiști locali interesanți, într-un cadru mai puțin comun.

Mnac.ro / facebook.com/mnacbucharest

Afis eveniment de lansare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.