Jurnal de bord: Dreamy Afterhills 2018

Încă o ediție de AFTERHILLS, încă o pagină de jurnal de bord Radio DEEA, pe care o redactăm cu mare drag din simplul motiv că ne-a plăcut extrem de tare să ne pierdem în lumea visătoare a muzicii și artei preț de 4 zile, la Iași.

Promovat sub hashtag-ul #dreamers2018, cea de-a doua ediție Afterhills ne-a ținut prizonieri ai muzicii, bunei dispoziții și sentimentului că, în ciuda faptului că suntem diferiți, we all come together as one when music is the name of the game.

Festivalul a debutat pe 31 mai cu Vini Vici, Sunnery James & Ryan Marciano și David Gravel pe Main Stage, în timp ce pe The Shed Bogdan Vix și George Andreas introduceau publicul în starea naturală a muzicii trance.

O premieră în cadrul festivalului, a constituit-o scena Comedy, ce i-a găzduit pe:  Micutzu, Nelu Cortea, Claudiu Popa și Dan Badea, în timp ce Dopamine și The Therapist au urat bun venit zorilor zilei de vineri, pe The Essence.

Ne apropiam de weekend, astfel că numărul festivalierilor a crescut simțitor, ziua de Vineri aducându-i în prim plan pe Main Stage pe Robin and the Backstabbers, HURTS, Sander van Doorn, Aly & Fila (cu un set ce ne-a condamnat încălțările să viseze la o viață nouă) și KhoMha cu care Radio DEEA tocmai ce a realizat un interviu în exclusivitate.

The Shed i-a găzduit pe Cred ca sunt Extraterestru, în timp ce de pe Our Own Stage se puteau distinge acordurile lui Cezar B2B Prâslea.

Credit: Radu Afloarei Moments

Weekendul ne-a primit cu brațele larg deschise, Sâmbătă Main Stage-ul înclinandu-se în fața lui Paul van Dyk, Cosmic Gate și Ben Nicky, în timp ce scena The Shed era luată cu asalt de Argatu’ & Mos Martin, Gojira & Planet H, Exolight și Nickolauss (doi dintre cei mai cunoscuți producători de muzică trance din România).

Eram eurforici nevoie mare după această pleiadă de muzică bună și nume mari, însă în secret așteptam cu mare, mare emoție ziua de Duminică (chiar dacă asta însemna ultima zi de festival) când DJ-ul rezident Radio DEEA, Bogdan Câmpean aka. Sundancer avea să ne încânte cu un set absolut superb pe The Shed.

Acest lucru s-a întamplat pe la orele 22:15 când ne-am strâns cu mic, cu mare, prieteni și iubitori de muzică trance să pornim împreună într-o călatorie muzicală de 2 ore. Așa cum îl știm deja (și nu că am fi părtinitori) Sundancer nu a dezamăgit, publicul numeros și dornic de dans stând mărturie acestui fapt.

Vibe-ul pozitiv a fost susțiunut în continuare de alți doi DJ români, extrem de talentați și pasionați de ceea ce fac, Starpicker și Suncatcher.

Pe Main Stage, Above & Beyond și Andrew Rayel au scris istorie în ultima zi de festival, în timp ce scena Techno a fost cucerită de Steve Lawler.

Credit: Vladimir Negru

Ne-am bucurat să aflăm chiar de la organizatori că ediția 2018 AFTERHILLS a reunit cu mult peste 100.000 de festivalieri din țară și din întreaga lume, creșterea datorându-se în primul rând dublării numărului de artiști de pe cele 10 scene, precum și varietății genurilor muzicale abordate.

La AFTERHILLS 2018 au venit festivalieri din întreaga lume, precum UK, Germania, Spania, Ungaria, Ucraina, chiar și din Statele Unite și Australia. Cei mai mulți participanți au venit din Iași, București, Cluj, Timișoara, Chișinău, Brașov și Bacău, segmentul principal de vârstă fiind de 25 – 35 de ani.

La ediția de anul acesta, AFTERHILLS a stabilit un nou record mondial, pentru cel mai mare Dreamcatcher din lume. Construcția cu diametrul de nouă metri, montată chiar la intrarea în sit, a fost realizată de partenerii de la ArtCamp și este deja omologată de către Guinness World Records.

„Ediția de anul acesta a validat munca întregii echipe și a partenerilor noștri, în sensul că am reușit să atingem toate obiectivele pe care ni le-am propus: am dublat numărul participanților, am doborât un record mondial, am adus peste 200 de artiști, am realizat scena Comedy, o premieră absolută pe piața festivalurilor din România. Din feedbackul primit atât offline, cât și online, feelingul general de la AFTERHILLS a fost cel vizat de noi, de #goodvibrations, sloganul festivalului. Am început deja pregătirile pentru AFTERHILLS 2019 și suntem optimiști că vom avea rezultate și mai bune anul viitor”, declară Ovidiu Biber, cofondator AFTERHILLS.

Echipa AFTERHILLS a început deja pregătirile pentru ediția din 2019 astfel că nu ne rămâne decât să visăm la o a treia ediție la fel de fabuloasă ca și cea din acest an. Iar pe voi … vă îndemnăm să deveniți festivalieri cu acte în regulă în 2019.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.