Jurnal de Bord: Afterhills 2017: … și a fost nebunie!

Echipa Radio DEEA tocmai ce s-a întors luni seară din Iași, unde a reprezentat cu mândrie radioul în cadrul primei ediții Afterhills Festival (23-25 iunie).

Am pornit la drum vineri dimineață din București, pentru o călătorie ce ne-a promis că va îmbina muzica cu buna dispoziție și frumosul. Și chiar așa a fost.

În ciuda ghinionului cauzat de o vreme prea puțin prietenoasă (cel puțin în prima zi), Afterhills a fost un festival cald, de familie, un “orășel” deschis tuturor celor care iubesc muzica și arta timp de 2 zile și jumătate. Spunem 2 zile și jumătate, pentru că din păcate, prima zi de festival a fost întreruptă de o furtună ce a luat cu ea cortul ce adăpostea Scena Techno, precum și multe alte surprize pregătite pentru festivalieri.

Totuși organizatorii nu s-au dat bătuți, s-au mobilizat și au reconstruit în mare parte zonele destinate diferitelor activități, echipa, alături de voluntari rămânând pe poziții pentru a redeschide porțiile Afterhills sâmbătă.

Comunicarea a fost continuă, organizatorii fiind atenți în permanență la întrebările publicului și răspunzând extrem de rapid dorințelor acestor prin intermediul rețetelor de socializare.

Weekend-ul s-a dovedit a fi mult mai îngăduitor atât cu fanii, cât și cu cei care au pus la punct acest festival minunat, vremea premițându-ne să ne bucurăm de fiecare minut petrecut în aer liber.

În The Dome beat-uri îndrăznețe s-au împrietenit cu proiecții luminoase, în timp ce Scena Techno (reconstruită într-un cort alb) a fost inundată de amatorii genului mai tot timpul.

Main Stage-ul a fost practic cucerit, ca și publicul de 25,000 persoane, sâmbâtă seară când John Newman a intrat pe scenă, fiind urmat de Sander Van Doorn și Andrew Rayelun artist cu care ne mândrim și cu care am reușit să obținem un interviu în exclusivitate ce va fi publicat pe site în zilele ce urmează.

Ziua de duminică i-a adus pe scena principală pe Golan, Juicy M, Hooverphonic, Vini Vici, W&W, dar și pe mult-așteptatul ATB care a reușit să ne convingă poate mai mult ca niciodată că muzica unește oamenii.

Deși prezent pe scenă pentru doar o oră, aproape insuficient pentru mulțimea stânsă în fața artistului german (cca. 35,000 persoane), ATB a reușit să teleporteze publicul în trecut (cam cu 20 de ani) grație piesei “Till I Come“, dar să îl și readucă în prezent cu piese de pe cel mai recent album al său “neXt“.

Festivalul a fost completat de o scenă mica pentru iubitorii de reggae, una mobilă pentru Dj-i, cortul de artă cu expoziții și workshop-uri, precum și diverse spații destinate relaxării.

La toate cele de mai sus se adaugă încăpățânarea pozitivă a organizatorilor de a realiza la Iași un festival demn de a fi menționat în presă și de a râmâne în memoria tuturor celor prezenți.

Desfăsurat sub titutatura #osafienebunie, Afterhills nu a dezamăgit deloc, ba chiar din contră, așa cum organizatorii au spus în nenumărate rânduri, a demonstrat că se poate și că Iașiul merită să ocupe un loc de seamă pe lista orașelor în care au loc festivaluri minunate.

Ne-am bucurat enorm să fim prezenți la acest festival și nu putem decât să ne dorim o a doua ediție în 2018.

Povestea continuă …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.