Jocurile Europene Baku 2015: Daniela Hondiu (cat. 60 kg) a cucerit bronzul la sambo

sambo Sportiva română Daniela Hondiu a cucerit medalia de bronz, luni, în limitele categoriei 60 kg, la sambo, în cadrul Jocurilor Europene de la Baku (Azerbaidjan), după ce a învins-o în meciul decisiv pe Yaiza Jimenez Lopez (Spania).

Hondiu (25 ani), legitimată la CS Farul Constanța, a cucerit anul trecut medalia de bronz la Europenele de la București și aurul la Mondialele de la Tokyo.

La Baku, Hondiu a trecut în sferturi de Kahal Shafrir (Israel), a fost învinsă în semifinale de Kalina Stefanova (Bulgaria), dar a câștigat meciul pentru bronz cu Jimenez Lopez.

Alți doi sportivi români au ratat șansa de a cuceri o medalie de bronz la sambo, Codrina Ionescu (cat. 52 kg) și Orlando Gruia (cat. 57 kg), dar, tot luni, vor mai lupta pentru treapta a treia a podiumului Valentin Damian (cat. 74 kg) și Radu Malcic (cat. +100 kg).

Bilanțul delegației României a ajuns la șase medalii, trei de argint și trei de bronz. Andreea Iridon a cucerit o medalie de argint la bârnă și una de bronz la paralele, Roxana Borha și Elena Meroniac au luat argintul la kaiac dublu — 500 m, Marius Berbecar a cucerit bronzul la paralele, iar a treia medalie de argint a fost adusă de grupul Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Dacian Barna, Gabriel Bocșer și Lucian Săvulescu, pentru ca Daniela Hondiu să ia bronzul la sambo (cat. 60 kg).

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.