Fii in trend in 2014 – infrumuseteaza-ti casa cu obiecte decorative crosetate

De-a lungul timpului, obiectele decorative crosetate au cunoscut perioade de popularitate.

 

huse decorative pentru vaze si ghivece flori crosetate manual

 

De multe ori, persoanele care locuiesc in orase au considerat ca astfel de piese sunt caracteristice mai degraba mediului rural, astfel ca au fost reticente in a le prelua si a le pune in valoare in propriile case. Dar specialistii in design interior sustin ca, in 2014, a revenit moda acestor obiecte.

Inainte de 1989, in Romania exista un adevarat cult al obiectelor crosetate, al macrame-urilor sau al milieurilor. Insa, odata cu schimbarea regimului politic si, implicit, deschiderea pietei locale catre un alt gen de obiecte decorative, oamenii au renuntat treptat la vechile obiceiuri, adoptand stiluri noi de decorare.

 

 

 

husa decorativa pentru cana lucrata manual

Pe alocuri, romanii au folosit in continuare obiectele crosetate pentru decor, insa au facut acest lucru doar in anumite perioade, cum ar fi Sarbatorile de Iarna. Astfel, in memoria populara locala, obiectele crosetate reprezinta anotimpul sarbatorilor. In mod relativ bizar, pana acum, specialisti din afara granitelor Romaniei au sustinut chiar acelasi lucru: ca acestea pot fi folosite fara probleme ca obiecte decorative in perioada Sarbatorilor de Iarna.

Asadar, expertii au afirmat ca, printre obiectele ce pot evoca spiritul festiv se regasesc globurile crosetate, fetele de masa si de perna, milieurile, dantelele pentru perdele si draperii. Astfel, obiectele crosetate pe care le afisam in casa in aceasta perioada pot avea scene de iarna, care sa ne duca cu gandul la sarbatori. Pe de alta parte, specialistii mentioneaza ca ne putem bucura de obiectele crosetate nu doar in perioada Craciunului, ci, in 2014, o putem face tot anul!

 

 

Articol integral la:
http://www.casadex.ro/2014/01/15-imagini-cu-obiecte-decorative-crosetate-fii-in-trend-in-2014/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.