FFD 2015 – Prezentare din avion pe pista Aeroportului Sibiu – foto –

Cea mai importantă săptămână a modei din Europa de Est, Feeric Fashion Days, a început ieri la Sibiu cu patru prezentări individuale îndelung aplaudate de publicul prezent la festival.

Prima prezentare a zilei a avut loc în Feeric Venue / Redal Expo, o prezentare extrem de duioasă și sensibilă. 12 modele aflate în scaune rulante au defilat pe pasarelă alături de 12 personalități din lumea modei printre care Anama Fereirra președintele celei mai mari agenții de modele din Argentina, Sonia Rondini, jurnalist de modă din Roma, Myra Postolache, reprezentant FTL Moda New York, Catalina Magee, editor in chief Trend Prive Magazine, vedeta Dana Săvuică, vicepreședinta Feeric Fashion Days, Landiana Cerciu și fashion bloggerii Ioana Grama, Carmen Negoiță, Ioana Chișiu, Sandra Bendre și Andreea Codrea. Evenimentul este un concept al Asociației Open Your Heart și a fost prezentat de vedeta Cosmina Păsărin. „M-am simțit foarte bine, publicul a fost foarte deschis și sper că a înțeles mesajul transmis de noi. Îmi doresc ca toate persoanele cu dizabilități din România să fie privite ca niște persoane normale, să nu mai fie izolați sau discriminați cum se întâmplă acum și să avem o țară accesibilă pentru persoanele în scaune rulante. Anul acesta am participat la Fashion Week New York iar atmosfera de aici mi s-a părut foarte apropiată de cea de acolo”, spune Magda Coman, președintele Asociației Open Your Heart.

Feeric Fashion Days a continuat apoi cu prezentarea Concepto, în curtea interioară a Muzeului de Istorie – Casa Altemberger. O colecție de toamnă iarnă, plină de culoare și de exuberanță, pusă în valoare de decorul magnific al muzeului. „Am avut un boom de culoare în această colecție. Ne-am simțit excelent, am avut un coregraf foarte, foarte bun, prezentarea a ieșit minunat”, spun Ada și Ane Feher, cele două creatoare din spatele brandului Concepto. Coregrafia prezentării a fost realizată de Pablo Patane, unul dintre cei mai renumiți directori artistici de la marile săptămâni ale modei.

Somptuoasele scări ale Palatului de Vară al Baronului Samuel von Brukenthal din Avrig au purtat spre încântarea publicului colecția celor doi designeri argentinieni, Diego de Biase și Eduardo Perez, care au creat brandul Sarah Jessy Jones. În lumina apusului, culorile diafane așternute de cei doi designeri pe această colecție remarcabilă au fost de-a dreptul impresionante. Prima zi a festivalului Feeric Fashion Days la Sibiu s-a încheiat în Feeric Venue, unde Andra Handaric a prezentat o colecție mixtă, impresionantă atât prin faptul că punerea în scenă cât și prin detalii. Toate piesele colecției sunt negre iar prezentarea s-a derulat în sunet de toacă.

Cea de-a doua zi a Feeric Fashion Days la Sibiu începe la ora 11 la Aeroportul Sibiu. Colecția pregătită de brandul sibian A for A include piese ale brandurilor Parlor, Nisa Murmur și multe altele iar prezentarea va avea loc într-un avion al companiei Blue Air și pe pista Aeroportului Internațional Sibiu. „Încă de la începutul operării pe Aeroportul Internațional Sibiu, compania Blue Air a sprijinit prin acțiunile sale promovarea orașului iar în paginile revistei de bord a companiei și-au spus povestea oameni talentați din zonă. Feeric Fashion Days reprezintă pentru noi un alt proiect care ne permite să fim mai aproape de sibieni iar brandurile românești prezente ne-au convins să ne alăturăm acestui eveniment”, spun reprezentanții companiei Blue Air. A doua prezentare a zilei va avea loc la ora 19, în curtea Colegiului Samuel von Brukenthal din Piața Huet, unde Bianca Popp prezintă o nouă colecție impresionantă, la porticul Bisericii Evanghelice și în preajma statuii Teutsch. Seara de miercuri se încheie în Feeric Venue, cu patru prezentări realizate de Mihher, Go-Style, Spencer și Lise Charmel – prezentare de lenjerie. Iar la finalul serii, Dan Apetrei este la pupitrul afterparty-ul celei de-a doua zile de festival.

 

Feeric Fashion Days are loc între 7 și 12 iulie la Sibiu. Evenimentul este organizat de Fundația Mitichi și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și susținut de Consiliul Județean Sibiu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.