Feeric, Ziua 5: Modă în gospodăriile Muzeului Satului şi surprize pentru spectatori – galerie foto –

Ziua a cincea a început cu o colecţie elegantă şi rafinată, semnată de Cylia Dorra. Evenimentul a avut loc la ora 14, în curtea Palatului de vară “Brukenthal” din Avrig, unde modelele au prezentat ţinutele designerului libanez, alcătuite din rochii din tulle şi alte materiale fine.

De la ora 17, moda s-a mutat în gospodăriile Muzeului în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, unde Lavinia Ilieş şi Sebastian Roncea şi-au prezentat cea mai nouă colecţie. „Solar Plexus” este creată pentru sezonul primăvară – vară şi cuprinde zece ţinute feminine şi zece ţinute masculine. “<<Solar Plexus>> reprezintă centrul voinţei, este puterea percepţiei în legătură cu cine eşti, te lasă să îţi descoperi toate dorinţele lăuntrice. Este descoperirea sinelui, a puterii personale, câştigarea încrederii, descoperirea responsabilităţii şi a înţelegerii”, spun cei doi designeri. Aceştia nu se află pentru prima oară la FFW, iar anul acesta au avut parte de o prezentare de modă inedită. De această dată, spectatorii nu au mai stat pe scaune ca să urmărească evenimentul, ci au pornit la pas prin Muzeul Satului, să descopere modelele ce îi aşteptau în faţa caselor. Atmosfera a fost întregită de cei trei cunoscuţi interpreţi de muzică populară, Ciprian Silaşi, Anca Mărginean şi Sebastian Stan.
Paulita Errazuriz a continuat seria defilărilor, la ora 20. La Pasajul Scărilor, designerul şi-a prezentat o colecţie ce aminteşte de viaţa anilor ’60, dar şi de stilul de viaţă din Berlin, Londra ori Paris. Designerul din Chile a avut ca principală sursă de inspiraţie povestea de dragoste dintre Romeo şi Julieta. Modelele au purtat rochii în culori vii, accesorizate cu diverse aplicaţii şi broderii.
De la ora 22, iubitorii de modă au fost aşteptaţi la Redal Expo cu o surpriză din partea Lenor, unul dintre partenerii Feeric Fashion Week 2017, care a prezentat şi o colecţie inspirată din natură. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa Adelei Popescu, ambasador Lenor, sub genericul Inspired by Nature.
Pictura “Evolution”, a lui Piet Mondriaan, l-a inspirat pe următorul designer de pe Feeric Venue. Michelangelo Winklaar a prezentat o colecţie plină de culoare, alcătuită din materiale transparente şi fragile, precum şi broderii.
Bianca Popp a mai adus o colecţie la FFW 2017, pe Feeric Venue, care vorbeşte despre dorinţele deşarte. Ţinutele au fost dezinvolte şi realizate din materiale uşoare sau semitransparente.
În continuare, pe podiumul Feeric Venue, au defilat modele ce au prezentat rochiile preţioase, din materiale naturale, broderii franţuzeşti şi tehnici de realizare couture, redate în colecţia “Esemplare”, semnată de brandul Bardash. “Colecţia te provoacă să fii o apariţie şi prezintă impactul estetic de excepţie, în viziunea noastră. Pentru a fi exemplar, trebuie să impui prin atitudine şi rafinament”, spun reprezentanţii brandului.
Ultima prezentare de modă a adus colecţiile semnate de Danila Olivieri, Stefano Sberze și Elisa Mazza, trei designeri care şi-au reunite forţele în 2011, la Torino, la trei ani după ce terminaseră studiile Institutului European de Modă din Milano. Minimal To s-a născut din observarea neîncetată a societăţii aflată într-o permanentă schimbare. “Ţesăturile naturale şi tehnicile sunt realizate într-o atmosferă suprarealistă. Designul transmite dorinţa unei legături mai strânse între îmbrăcăminte şi persoana care o poartă, prin cercetarea meticuloasă a formelor şi analiza corpului”, spun cei trei designeri.
Ultima zi a ediţiei aniversare FFW 2017 debutează la Depoul CFR Călători, la ora 14, cu prezentarea colecţiei Adrianei Goilav. De la ora 17, Sarah Jessy Jones va prezenta o altă colecţie, în tramvaiul Sibiu – Răşinari, cu plecare de la Zoo. La ora 19, Centrul de Informații pentru Turiști din Piața Mare.
Astăzi va avea loc şi gala din Piaţa Mică, pe pasarela căreia vor defila colecţii semnate de Aida Lorena, Andreea Ciungan, Ioana Călin, Diana Caramaci, Ivan Sighinolfi şi Luna Morgaciova. Tot în această seară, va avea loc şi premierea concursului organizat de Feeric Fashion Week în colaborare cu Istituto Europeo di Design.
Cea de-a zecea ediţie a celui mai important festival de modă din Europa de Est se va încheia la Redal Expo, cu un afterparty by Mysterium.

Feeric Fashion Week este un eveniment cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Local Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

Foto credit: RADIO DEEA  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.