Feeric, Ziua 4: Prezentări pe muzica fanfarei Academiei Forțelor Terestre și spectacole de teatru – galerie foto –

 Cea de-a patra zi a celui mai important festival de modă din Europa de Est a adus noi spectacole inedite. Joi, au avut loc prezentări de modă în cadrul cărora modelele au defilat pe muzică militară sau au realizat scurte jocuri de rol, ca să pună în evidență colecțiile designerilor. Seara, volumele, supramodelele, materialele reciclabile sau care amintesc de simbolurile păcii au fost printre elementele colecțiilor prezentate pe Feeric Venue. 

Primul show i-a aparținut cunoscutului designer Bianca Popp, care și-a prezentat noua colecție pe muzica fanfarei Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, instituție care a realizat și decorul evenimentului de modă din curtea Fabricii Boromir, un decor încărcat de elemente militare, autovehicule sau echipament de luptă. Colecția sa a cuprins ținute feminine și masculine, creative, care au urmărit liniile arhitecturale și volumele , fiind alcătuite din materialele neconvenționale.
Povestea de dragoste a designerilor Charles & Ron a fost transpusă, apoi, în colecția “Amare Argentum”, o colecție inspirată din cultura malteză și prezentată la FFW 2017 joi, de la ora 17, în Fabrica Boromir, pe linia de producție a pufarinilor. Cei doi designeri sărbătoresc 25 de ani de când s-au cunoscut și au devenit un cuplu. “Această colecție este menită să inspire clienții, să facă parte din povestea noastră de dragoste și să iubească stilul mediteranean și Malta, țara în care se află casa noastră de modă”, au spus cei doi designeri. Colecția se remarcă printr-o vastă paletă de culori inspirată de apusul de soare mediteranean și a fost accesorizată cu bijuterii din piele de căprioară ori pene. Charles și Ron au creat și încălțămintea, respectiv cizmele și pantofii, cărora le-au adăugat bijuterii din lemn.
La ora 20, Alina Moza a cucerit Piața Mare, unde și-a prezentat, cu sprijinul Muzeului Național Brukenthal, “Discipolii armoniei”, după cum este conceptul colecției toamnă – iarnă 2017 – 2018. Prezentarea de modă a cuprins și jocuri de rol ale modelelor, care au redat atmosfera dintr-un atelier de creație. “Obiectivul acestei colecții este acela de a promova un stil de viață sănătos și sustenabil, ajutându-se de o multitudine de forme geometrice. Fiecare formă geometrică are vibrația ei specifică”, a spus Alina Moza.
Pe Feeric Venue, de la ora 22, s-a demonstrat cum materialele pot fi reciclabile și deveni, astfel, o artă. Asta a făcut Retno Tan, designerul indonezian care pledează împotriva distrugerii mediului Oceanului din Indonezia.
Designerul argentinian Pimpi Smith a revenit, pentru a doua oară, pe podiumul Feeric Fashion Week, de această dată cu “#PeaceForever”, o colecție de genți ce are la bază mesajul de pace al lui John Lennon și filosofia lui de viață. “Această colecție este o demonstrație tăcută a simbolurilor de pace și dragoste, de lumini aprinse și mâini care se ajută reciproc, sugerând solidaritate și unitate”, a spus Pimpi Smith. Prezentarea sa de modă s-a încheiat tocmai în acest spirit, modelele venind, la sfârșitul defilării, cu lumânări aprinse, pe care le-au dăruit spectatorilor.
În continuare, Visori a prezentat o colecție în care a arătat că pielea poate deveni o principală sursă de inspirație. Colecția “Sutura” a cuprins materiale aspre, iar principala culoare a ținutelor a fost roșu.
Le Pampillon a încheiat seara pe Feeric Venue, cu ținute supradimensionate și cu look-uri avangardiste. Colecția “X-Art” reprezintă, potrivit designerului Manuel Pampillion, renașterea artei. “<<X-Art>> este începutul unei noi ere. Este forța și întunericul oamenilor. Este renașterea artei și a umbrelor sale”, a adăugat designerul.

Foto credit: RADIO DEEA : 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.