Feeric Fashion Days, a stat sub semnul ploii – foto –

A cincea zi a celei mai mari săptămâni a modei din Europa de Est, Feeric Fashion Days, a stat sub semnul ploii. Și cum la Feeric pare că deja este o tradiție să plouă, stropii de la lăsarea serii au adăugat un plus de spectaculozitate prezentărilor de ieri.

Prima prezentare a zilei a transformat curtea interioară a Palatului Brukenthal într-o mare pasarelă pe care au defilat modelele purtând creațiile designerilor maltezi Charles & Ron, aflați pentru a treia oară consecutiv la Feeric Fashion Days. „Colecția e inspirată din tumultul unei piețe malteze, are multă mătase și multe decorațiuni florale. Întotdeauna e minunat aici. Pentru noi e o experiență extraordinară iar anul viitor vom reveni cu siguranță”, spun cei doi designeri maltezi.
La ora 19, sub nori încărcați de ploaie, designerul turc Bakas Cankes a debutat în săptămâna modei de la Sibiu cu o colecție de excepție. „Sibiu e foarte tradițional și romantic, m-am îndrăgostit de atmosfera orașului. Locația a fost cea mai potrivită pentru această colecție pentru că textura zidului lângă care s-a desfășurat prezentarea a pus în valoare fiecare piesă”, spune Bakas Cankes, care a anunțat că inspirația pentru următoarea ei colecție va proveni din lucrările lui Gaudi.
În Feeric Venue seara s-a încheiat cu patru prezentări individuale ale brandurilor Aioffe din București, K11 din Pitești, Tenue de Saf din Timișoara și prezentarea Bojanei Dolamic din Serbia. „Colecția este compusă din 16 piese, toate lucrate manual. Inspirația colecției a fost apa mării și coralii. Am văzut multe colecții monocolore în festival, eu am venit cu o pată de culoare”, spune Bojana Dolamic.
Penultima zi de festival începe la ora 16, la Fabrica Boromir, cu prezentarea în premieră în România a ultimei colecții de genți semnată de Catrinel Menghia. Apoi, la ora 17, în magazinul A 4 A de pe strada Konrad Hass va avea loc cocktailul prilejuit de lansarea colecției Catherinelle. La ora 19, pentru a doua oară la Feeric Fashion Days, designerul suedez Yvette Hass își prezintă noua colecție în decorul geometric al Depoului CFR Sibiu. Seara se va încheia tot în Feeric Venue cu prezentările colecților semnate Ștefania Borodi, Institutul de modă „Salomeia Truță”, Maia Rațiu și MUZA. Iar la ora 23, Cockaigne Magazine dă tonul afterparty-ului.

Feeric Fashion Days are loc între 7 și 12 iulie 2015  la Sibiu. Evenimentul este organizat de Fundația Mitichi și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și susținut de Consiliul Județean Sibiu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.