Feeric Fashion Days 2015 – ediție la superlativ – foto –

Feeric Fashion Days și-a confirmat aseară statutul de cea mai importantă săptămână a modei din Europa de Est cu o Gală la standarde internaționale, desfășurată pe pasarela suspendată paralelă cu Podul Minciunilor, din Piața Mică a Sibiului.

FFD2015 Gala-®Sebastian Marcovici07122015 (21)Cea de-a opta ediție a festivalului a reunit la Alba Iulia și Sibiu peste 50 de designeri și invitați din toate colțurile lumii, Franța, Anglia, Italia, SUA, Argentina, Serbia, Spania, Malta, Suedia, Olanda sau Belgia. După două zile în Cetatea Alba Carolina, festivalul a continuat la Sibiu cu cinci zile de prezentări excepționale, în locuri inedite din Sibiu și împrejurimi. Designeri de talie internațională și-au prezentat colecțiile în grădinile Palatului de Vară al Baronului Brukenthal din Avrig, în spectaculoasa Biserică Evanghelică din Piața Huet, în curțile Muzeului de Istorie sau Palatului Brukenthal din Sibiu, pe pista Aeroportului Internațional Sibiu sau în Muzeul de Locomotive al Depoului CFR Sibiu. Punctul central al festivalului a fost noul Feeric Venue, creat în interiorul generoaselor spații ale Redal Expo.
„Am acumulat multă experiență în cei opt ani de festival iar asta s-a văzut anul acesta cel mai bine. A fost, de departe, cel mai reușit eveniment creat de mine și echipa mea iar reacțiile primite de la invitați, în special din partea celor veniți din străinătate, confirmă faptul că Feeric Fashion Days a ajuns la un standard internațional neegalat în Europa de Est”, spune Mitichi, președintele săptămânii de modă de la Alba Iulia și Sibiu.
FFD2015 Gala-®Sebastian Marcovici07122015 (12)Ultima zi de festival a debutat la intrarea în Palatul de Vară al baronului Brukenthal din Avrig, cu prezentarea unei vaporoase colecții semnate de designerul olandez Michelangelo Winklaar. Porticul secundar al Bisericii Evanghelice din Piața Huet a găzduit apoi o prezentare extrem de spectaculoasă a Institutului de Modă „Salomeia Truță”, o colecție colectivă plină de personalitate, cu iz războinic și multe elemente mistice.
Gala Feeric Fashion Days a fost urmărită de câteva mii de personae, pe lângă locurile puse la dispoziție de organizatori, terasele din Piața Mică fiind pline ochi de persoane ce au dorit să vadă cele opt colecții prezentate în ultima seară feerică. Alina Mărgulescu, Mona Predescu, Alexandra Indrieș, Georgiana Stavrositu, Alina Cernătescu, La Mode Toujours, Lavinia Ilieș și Tiberiu Berbeci și-au prezentat noile creații pe o pasarelă diferită față de anii precedenți, care a pus și mai mult în valoare creațiile designerilor. Gala Feeric Fashion Days a fost prezentată de top-modelul internațional Catrinel Menghia, care a debutat în cadrul festivalului și ca designer, cu o nouă colecție de genți intitulată Catherinelle.

Feeric Fashion Days Sibiu este un eveniment al Fundației Mitichi, cofinanțat de Consiliul Local prin Primăria Municipiului Sibiu.
Feeric Fashion Days Alba Iulia este un eveniment al Fundației Mitichi, finanțat de Primăria Municipiului Alba Iulia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.