Endel devine prima aplicație de muzică afiliată Warner Music

“The Future’s bright! The future’s orange!” cam așa se prezenta un anumit brand acum ceva ani pe piața internațională. În anul 2019 însă, viitorul este … al aplicațiilor smart.

Așa se face ca Warner Music sparge tiparele și semnează pentru prima oară în istoria muzicii, un contract cu Endel – o aplicație (Made in Germany) de muzică ambientală.

Contractul stipulează că aplicația va trebui să livreze 20 de albume pe an, însă considerând că 5 dintre ele sunt deja pe piață (Clear Night, Rainy Night, Cloudy Afternoon, Cloudy Night și Foggy Morning ), parteneriatul se anunță a fi de succes. Următoarele albume se anuntă a atinge urmatoarele teme: concentrare, relaxare și on-the-go.

Endel crează muzică ambientală în funcție de preferințele și cerințele utilizatorilor, astfel încât fiecare client poate ajunge să aibă un playlist unic. Aplicația ia în considerare și elemente externe în procesul de creație, de la oră până la starea vremii.

Aplicația este la îndemâna utilizatorilor de smartphone-uri, dar poate fi descărcată și via Amazon Echo.

Președintele Warner Music Group – Art Music Division, Kevin Gore a declarat: “Sunt sigur ca ascultătorii/utilizatorii vor beneficia din plin de aceste albume, care sunt menite până la urmă să le îmbunătățească starea de spirit.”

De cealaltă parte a baricadei, Oleg Stavitsky fondator și CEO al Endel, a declarat: “Ne concentrăm să dezvoltăm sunete și muzică în timp real, cu un continut personalizat și unic, dar ne bucură peste măsură să livrăm publicului albume pre-recorded pentru a demonstra încă o dată, dacă mai era nevoie, puterea sunetului și a tehnologiei care stă la baza aplicației noastre.”



LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.