DJ Little la Bucharest PRIDE 2019

Cea de-a 15 ediție Bucharest Pride, festivalul din România care sărbătorește an de an diversitatea și drepturile persoanelor LGBTQIA+, a debutat pe data de 14 iunie în București, sâmbătă pe data de 22 urmând să aibă loc Marșul Bucharest PRIDE.

Acesta va porni din Piața Victoriei pe traseul Calea Victoriei – Piața Universității, culminând cu discursuri și muzică bună.

Pentru prima oară, Radio DEEA, partener media Bucharest PRIDE, va avea un DJ dedicat pe unul dintre camioanele “muzicale”.

Cu o activitate de 8 ani la Radio DEEA, DJ Little (Alex Caplea), va mixa pentru toți iubitorii muzicii, de pe camionul Google.

Sunt tare bucuros să pot mixa la Marșul Bucharest Pride de anul acesta. De asemenea, mă bucur că prin muzica mea pot susține egalitatea și diversitatea.”

În ceea ce privește setul pe care l-am pregatit … hmmm … tot ce pot să vă spun este că va fi plin de energie și voie bună! Ne vedem la party!” ne-a împărtășit DJ Little.

40 de evenimente, în doar 10 zile

Anul acesta, Asociația ACCEPT împreună cu partenerii, care devin din ce în ce mai numeroși, au pregătit o ofertă culturală bogată care pune accent pe diversitate și incluziune, ce însumează 40 de evenimente.

Spectacole de teatru, petreceri, proiecții de filme cu tematică LGBTQIA+ și multe evenimente care își propun să prezinte viața și interesele culturale ale comunității din România.

Organizatorii declară că ediția aniversară Bucharest Pride, include evenimente din cadrul Sezonului Cultural Franța România; DJ și trupe franceze, filme franceze cu tematică LGBTQIA+ și multe alte surprize vă așteaptă Marșul Bucharest Pride.

5 platforme cu DJi vor fi elemente centrale la Marșul de anul acesta, cu trei mai multe față de evenimentul de anul trecut. DJi renumiți vor mixa stiluri de muzică diferite pentru a acoperi preferințele participanților și pentru a anima atmosfera pe Calea Victoriei: Eugen Rădescu, DJ Reno, Lili Putana și DJ Little (Radio DEEA).

Bucharest PRIDE 2019 este manifestul pentru vizibilitate și solidaritate al comunității LGBTQIA+. În momentul de față românii nu își dau seama că au măcar o persoană LGBTQIA+ în viața lor. Facem parte din familii, avem colegi de serviciu, suntem beneficiari ai serviciilor de sănătate și educație din România. Împreună credem în solidaritate și în drepturi egale pentru toți și vom continua această tradiție an de an.” a declarat Patrick Brăila, Co-Președinte, Asociația ACCEPT.

Bucharest PRIDE rămâne pentru noi, ca organizatori ai evenimentului, un marș pentru egalitate: cuplurile din comunitate sunt în continuare lipsite de protecție juridică, în ciuda faptului că anul trecut Curtea Constituțională a României a confirmat dreptul lor la viață privată și de familie. Legiuitorii afirmă în mod fals, prin vocea Parlamentului sau a Guvernului, că nu există o nevoie socială pentru reglementarea parteneriatului civil. Așteptăm în stradă miile de familii LGBTQIA+ din București și din țară, ca să cerem împreună drepturi egale!” a declarat Teodora Roseti, Directoare executivă, Asociația ACCEPT.

La opt luni de la Referendumul pentru modificarea Constituției credem că e de datoria noastră să promovăm solidaritatea, atât în comunitatea noastră, cât și cu restul societății. Mișcarea LGBTQIA+ are în continuare nevoie de aliați vocali și puternici, de sprijinul și susținerea acestora, la fel cum noi, la MozaiQ, credem cu tărie că avem o datorie să sprijinim grupurile locale, noile Pride-uri care se întâmplă la Cluj și Timișoara. În același timp avem un angajament de a contribui anual la creșterea Bucharest Pride ca un semnal hotărât către clasa politică că drepturile LGBTQIA+ contează și că această comunitate are nevoie de protecție legală“, spune Robert Rațiu, președinte al organizației Mozai.

Evenimentele organizate în 2019 alături de peste 74 de sponsori și parteneri stau sub semnul solidarității. Marșul Bucharest Pride este dedicat anul acesta atât comunității LGBTQIA+ cât și aliaților care au susținut lupta împotriva referendumulului pentru redefinirea familiei în Constituție din 7-8 octormbrie 2018. Comunitatea LGBTQIA+ dorește să sublinieze importanța susținerii aliaților în lupta pentru drepturi egale și necesitatea implicării lor în susținerea comunității.

Sponsori: Google, Fundația Friedrich Naumann, Ekko, Microsoft, Dentons, Thor’s Hammer, Accenture, Genpact, 7th Heaven, Clinica Aliat.

Parteneri principali:
Asociația MozaiQ LGBTI și Club Control.

Parteneri: Romanian Diveristy Chamber, IBM, Q Club, Eden, Apolo 111, J’AI BISTROT, Street Delivery, Declic, Karusello, Macaz, Galeria Nicodim, Gaze on Tour, The Arts Council, Culture Ireland, Irish Film Institute, Ambasada Irlandei, Fabrica Gastropub, Cărturești Modul, Curtea Veche Publishing, Sex Work Call, Asociația Reciproca, Centrul Național al Dansului, Muzeul Național de Artă Contemporană, ECPI – Centrul Euroregional pentru Inițiative Publice, InterLGBTI, Transilvania Film, Asociația O2G, Cinema Union, One World Romania, ARAS, 2activePR, Cărturești, Zona Liberă Butic, Giuvlipen, Ropes and Happines, LP Makeup, Cineclub, Q Sports România, PRIDE România, Departamentul Rainbow Prahova, identity.education, eQuiVox Timișoara, Glia Queer, Manasia Hub, Electric Unicorns, The Ace, ArtHub

Parteneri Media: IQ Ads, Glamour, VICE, Decât o Revistă, Radio Deea, Munteanu

Programul complet poate fi consultat aici: www.bucharestpride.ro

#loveforallLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.