Designerul Carmen Emanuela Popa intr-un proiect pilot international al Comisiei Romaniei pentru UNESCO

În perioada 19 mai – 18 iunie 2017 Federatia Europeana a Asociatiilor, Centrelor si Cluburilor pentru UNESCO (FEACU) participa in cadrul expoztiei Art Safari, avand ca partener Elite Art Gallery, singura galerie de arta a unui club UNESCO: Elite Art Club UNESCO.

In cadrul programului curatorial al expozitiei “In the name of present”, care va reuni lucrarile artistilor Dan Cioca, Gabriela Culic, Daniela Donțu-Hașcevoi, Nadejda Lungu si Corneliu Vasilescu, va avea loc, incepand cu data de 5 iunie, evenimentul de arta contemporana, semnat de designerul Carmen Emanuela Popa, care va expune lucrari din colectia “56 Route”, insotite de o instalatie de proiectii video.

Prezența artistei Carmen Emanuela Popa la Art Safari anunță desfășurarea unui proiect pilot international al Comisiei Romaniei pentru UNESCO la sfarsitul lunii august:

ACADEMIA UNESCO DEDICATĂ TINERELOR FEMEI Lupta împotriva xenofobiei, extremismului şi agresiunilor.

Colaborarea cu Federația Europeana a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor pentru UNESCO (FEACU), a designerului roman, in proiectul UNESCO’S ACADEMY OF YOUNG WOMEN The fight against xenophobia, extremism and aggression, vine intr-un moment in care, cea mai recenta colectie a sa – “56 Route” face referire la lupta cu agresiunile de natura psihologica dar si fizica, fiind un manifest feminist care indeamna la respectarea intimitatii psihologice si afective, si la constientizarea, in randul societatii, a acestor valori umane fundamentale.

“56 Route” compune o filosofie vizuala care se refera la conditia sociala si afectiva a omului prezent. Fiecare dintre noi detine o proiectie ideala, poetica, a propriului sau drum, care este marcat, de cele mai multe ori de circumstante nefavorabile, pentru a trai intr-un mediu pacifist, sau chiar, pentru a supravietui.

Intr-o lume dominata de habitate urbane, de simboluri de ghidare, oamenii au tendinta de a se refugia in locuri paradisiace, departe de capriciile zgomotoase ale societatii. Ei sunt muzica si compasiune, caractere cu alura divina, a caror perceptie despre viata si entuziasmul de a trai, sunt perturbate de nonpoematica contextelor cotidiene.

Carmen Emanuela Popa este absolventa a Facultatii de Arte Decorative si Design din cadrul Universitatii Nationale de Arte, Bucuresti, cu un Masterat – Strategii de Moda si Costum / Departamentul Fashion Design a UNAB. In prezent, este doctorand in cadrul aceleiasi universitati, in domeniul Arte Vizuale, sectia Moda, cu o tema ce abordeaza migrarea simbolisticii obiectului vestimentar catre obiectul de arta contemporana.

Designerul roman Carmen Emanuela Popa s-a remarcat ca urmare a aprecierii pe plan international a lucrarilor sale in domeniul modei conceptule si de avangarda.

Participarile sale in cadrul Mercedes Benz Fashion Week, Russia, la Moscova, dar si  la Atena, in cadrul Athens Xclusive Designers Week, unde a obtinut si premiul “The Best Catwalk” pentru colectia “Contemporary Unknown Soldier” , confirma preocuparea designerului pentru aducerea in prim plan a fiintei umane, pornind “de la nivelul unei filosofii superioare a existentialului” , asa cum elocvent remarca criticul de arta Mihaela Varga.

In anul 2015, pe 21 Septembrie, militeaza pentru Pace la Paris, de Ziua Internationala a Pacii, cu piese din colectia “Soldatul Necunoscut Contemporan”.

Lucrarile sale au aparut in publicatii precum British Vogue, Tatler UK, Huffington Post, ParismodesTV, agentia ITAR-TASS, in presa de specialitate din Rusia, Ukraina, Grecia.

Federatia Europeana a Asociatiilor, Centrelor si Cluburilor pentru UNESCO (FEACU), este o organizatie internationala, înfiintata în anul 2001, care se ghideaza dupa idealurile şi principiile Organizatiei Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura(UNESCO). Totodata, ea reprezinta unul dintre organismele regionale care alcatuiesc Federatia Mondiala a Asociatiilor, Cluburilor şi Centrelor pentru UNESCO, organism ce insumeaza aproximativ 4.000 de entitati ale societatii civile UNESCO de pe intregul mapamond. Pana la finele anului 2020, Romania detine Presedintia acestui organism international.

Deschiderea oficiala a expozitiei va avea loc in cadrul Art Safari, Bucuresti,  pe data de  6 iunie 2017, orele 18.00, Etaj 3, spatiu expozitional C3.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.