De la pământ la cer

Cea de-a treia zi a celei mai creative săptămâni a modei din Europa, Feeric Fashion Week, a fost una dintre cele mai spectaculoase din istoria de 12 ani a festivalului. Prezentările de modă s-au desfășurat în locații absolut spectaculoase, stârnind ropote de aplauze și ecouri îndelungi în social media.
Ziua a debutat la Aeroportul Internațional Sibiu. Pe banda de bagaje a terminalului sosiri, Pif Stefano a prezentat o colecție avangardistă, care își dorește să combată eticheta cotidianului, asociată culorii roz. Creațiile lui Pif Stefano au demonstrat că și bărbații pot purta rozul, iar aspecte altădată considerate tabu au devenit subiecte deschise de discuție. Colecția este intitulată Monolog 20.19 și a fost prezentată prin stația de transmisie a Aeroportului Internațional.

Noua colecție pregătită de Bianca Popp pentru ediția din acest an a Feeric Fashion Week a ieșit la lumină din hangarul Aerodromului Măgura, din Cisnădie. Piesa principală a colecției a coborât la sol din ceruri, de la bordul unei motoparapante însoțită în zbor de un avion. Iar pentru finalul apoteotic al prezentării, modelele au fost însoțite de un motodeltaplan ce s-a ridicat apoi în văzduh, în ropotele de aplauze ale publicului uimit de spectaculozitatea prezentării.

Geometria perfectă a gradenei din Habermann Markt a fost extrem de potrivită pentru prezentarea colecției semnată Ramelle. Ramona Mihaela, creatoarea din spatele brandului, și-a dorit să exploreze dimensiuni noi, reușint să creeze piese de colecție cu un design minimalist, feminin, în care moda se întâlnește cu arhitectura iar formele geometrice se contopesc perfect cu accentele futuriste. Colecția Ramelle este intitulată Haseya și este despre femeia care s-a regăsit pe sine și își creează propria lume.

Finalul prezentărilor de modă din cea de-a treia zi a Feeric Fashion Week a adunat sute de spectatori în holul Centrului Cultural „Ion Besoiu”, unde Institutul European de Design din Milano a derulat două prezentări, prima dintre ele fiind o colecție colectivă a studenților institutului. În cea de-a doua prezentare au participat designerii români înscriși în competiția organizată de IED, Feeric Fashion Week și Vfair. Juriul a ales 10 finaliști dintre designerii înscriși iar marele premiu, bursa de studii la Barcelona, a fost câștigată de Diana Daian. 

Tânărul designer Laura Reverte a prezentat apoi colecția Aetereum, o colecție inspirată din volatilitatea corpurilor cerești. Prezentările s-au încheiat cu colecția masculină pregătită de Bianca Popp iar la final, Mango Bar a fost gazda petrecerii de închidere a celei de-a treia zile a Feeric Fashion Week.

Astăzi, Pat Equilux deschide seria prezentărilor, la ora 13, în subsolul Centrului Cultural „Ion Besoiu”, apoi Juan Boleco prezintă noua sa colecție printre skateri și bikeri în noul skatepark de lângă târgul Obor iar la ora 21, în Piața Mică, va avea loc Gala Feeric unde vor defila colecții semnate de Aida Lorena, Casi Couture, Irina Akkaya si Chaotic. Evenimentul va fi prezentat de vedeta TV Cosmina Păsărin. Cortina cade peste a 12-a ediție a Feeric Fashion Week în Cotton Club, la Feeric Party, evenimentul ce va închide festivalul.

Feeric Fashion Week are loc între 17 și 21 iulie, la Sibiu. Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.

Parteneri: Ford prin Mecatronics Sibiu, Lillet, Wella, Paese, Boromir, Redal Expo, Scoala de soferi Prima, Buonavista 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.