Cursa de răţuşte cu scop caritabil va avea loc pe 10 septembrie

Rotaract București Triumph organizează sâmbătă, 10 septembrie 2016, începând cu ora 13:00, evenimentul caritabil al anului: CURSA DE RĂȚUȘTE ROTARACT TRIUMPH.

5000 de rățuște din plastic se vor întrece pe apele Dâmboviței pentru a reuși, cu ajutorul celor înscriși în concurs, să schimbe viața unor copii cu afecțiuni ale aparatului auditiv. În România, aproximativ 400 de copii se nasc în fiecare an cu hipoacuzie și 15% dintre ei suferă de surditate severă. Un copil diagnosticat cu hipoacuzie nu va auzi decât foarte slab unele sunete din mediul său, ori nu va auzi deloc.

Hipoacuzia netratată conduce la incapacitatea copilului de a dezvolta limbajul verbal: pentru că nu aude sunetele din jurul său, el nu va putea nici să vorbească. Dincolo de efectele medicale, hipoacuzia are consecințe grave asupra vieții emoționale a copilului, atât la nivelul familiei – copilul nu cunoaște nici măcar sunetul vocii părinților săi, cât și la nivel social – copilul devine timid și retras, neputând să își exprime trăirile și sentimentele în cel mai firesc mod, fiind astfel captiv într-o lume a tăcerii. Pentru mulți dintre ei, șansele de recuperare sunt foarte mari, însă condiționate de un element esențial: purtarea protezei auditive. Chiar și un copil cu surditate severă poate învăța să vorbească, dacă beneficiază de proteză auditivă și se află într-un mediu favorabil recuperării.

Rotaract București Triumph invită întreaga comunitate să se implice în acest proiect prin sponsorizări, donații și participarea la concurs pentru realizarea unui scop comun: acela de a reda copiilor cel mai frumos sunet – sunetul copilăriei.

Înscrierea în concurs se face începând cu data de 6 iulie 2015, pe site-ul www.cursaderatuste.ro, o donație de 10 lei asigurând participarea la cursă cu 1 rățușcă, fiecare persoană putând achiziționa un număr nelimitat de rățuște și astfel contribuind la schimbarea destinelor micuților ce au nevoie de noi.

Prin donația ta, vei ajuta un copil să descopere lumea și să se bucure de ea!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.