Cum va arăta noul stadion din Craiova ce va costa 100 de milioane de euro ( foto &video)

Premieră la Craiova. În sala mare a Primăriei Municipiului, a fost prezentată, joi, pentru prima dată, macheta noii arene “Ion Oblemenco”, de către edilul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu. Construcția noului proiect va dura maximum 36 de luni, iar costul investiției este de aproximativ 100 de milioane de euro.

stadion_craiova1stadion_craiova3-640x428stadion_craiova4-640x428

Macheta noului stadion a fost prezentată, joi, pentru prima dată la Craiova, în prezenţa arhitecţilor, care spun că design-ul este inspirat din lucrarea “Domnişoara Pogany” a lui Constantin Brâncuşi.

“Pentru că eu sunt oltean m-am inspirat dintr-o operă de-a noastră. Ne-am inspirat din «Domnişoara Pogany». Am preluat linia sprâncenelor din opera lui Brâncuşi”, a declarat arhitectul Viorel Constantinescu.

“Stadionul va avea 40.000 de locuri, tribune acoperite şi o expresie arhitecturală deosebită. Am cuprins şi un stadion mic, pistă de atletism cu 5.000 de locuri. Va exista şi un parc care să lege Sala Polivalentă de stadion, constituind un complex sportiv”, a declarat și arhitectul Eugen Boieru.

Primarul municipiului Craiova, Lia-Olguţa Vasilescu, a spus, la rândul său, că “va fi cel mai frumos proiect din Europa”.

“Sunt foarte emoţionată. Este prima oară de când sunt om politic când mi se întâmplă acest lucru, este cel mai mare proiect pe care vreau să îl dezvolt în mandatul meu. Cel mai probabil lucrările vor începe anul viitor şi se vor încheia la finalul mandatului”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

La prezentarea proiectului noului stadion, a fost prezent și şeful galeriei Universitatea Craiova, Gabi Blondu, alături de alți suporteri ai echipei de fotbal din Bănie. ”Arată foarte bine noul stadion, dar este ca şi cum ai primi un Mercedes, dar nu ai avea asigurare sau benzină să mergi cu el. Aşa suntem noi, vorbim de un stadion, dar nu avem echipă. Să sperăm că vom avea mai întâi o echipă, iar apoi ne vom bucura şi de stadion pe deplin”, a declarat Gabi Blondu, şeful galeriei Universitatea Craiova, citează Mediafax.

Proiectul va fi depus la Ministerul Dezvoltării pentru obţinerea avizului, iar dacă va obţine finanţarea ternemul de construcţie va fi de 36 de luni.

Construcția unui stadion nou la Craiova a fost, de altfel, o temă importantă a campaniei electorale pe care Lia Olguța Vasilescu a abordat-o în bătălia pentru Primăria Municipiului. Într-unul din clipurile folosite în campania de la alegerile locale, Lia Olguța Vasilescu, exemplifica într-o combinație de imagini reale și virtuale cum arăta stadionul anul trecut și cum dorea să arate, după ce va câștiga scrutinul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.