CM 2014: Argentina – Bosnia-Herțegovina 2-1. Messi a iesit la rampa

ARG-BOS Echipa Argentinei a învins selecționata Bosniei-Herțegovina cu scorul de 2-1 (1-0), duminică, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, în Grupa F a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie).

Argentina s-a impus, nu fără emoții, prin autogolul lui Sead Kolasinac (3) și reușita lui Leo Messi (65), golul de onoare al bosniacilor fiind semnat de Vedad Ibisevic (84).

Partida a început practic de la scorul de 1-0 pentru sud-americani, care au deschis scorul după doar trei minute, grație autogolului marcat de Sead Kolasinac. Messi a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, Rojo a deviat balonul cu capul, iar din Kolasinac mingea a intrat în poartă. Jucătorul lui Schalke a marcat cel mai rapid autogol din istoria Cupei Mondiale (după 2 minute și 8 secunde), devansându-l astfel pe Carlos Gamarra (2 minute 46 secunde) în 2006. Totodată, bosniacul a semnat al treilea autogol la turneul final din Brazilia, după cele ale lui Marcelo (Brazilia) și Noel Valladares (Honduras).

Bosniacii s-au dezmeticit și au ieșit la joc, iar prima lor ocazie s-a consumat în minutul 14, când Hajrovic a pătruns periculos, dar Romero l-a blocat in extremis.

Jocul argentinienilor nu a convins, Messi, Di Maria sau Aguero nu au reușit să se remarce, astfel că Mascherano a fost cel care și-a asumat un șut din afara careului (32), respins cu dificultate de Begovic.

Echipa lui Safet Susic a replicat imediat, dar Dzeko a tras din întoarcere peste poartă (33). Bosniacii au avut, însă, o ocazie bună de gol în minutul 41, când, în urma unui corner executat de Pjanic, Lulic a reluat periculos cu capul, dar Romero a reușit să respingă.

Ultima acțiune notabilă a primei părți a fost un șut-centrare al lui Rojo, care s-a oprit în brațele lui Begovic (44).

Argentina nu a arătat ca o echipă pretendentă la titlul mondial nici după pauză, când Bosnia a fost mai insistentă. Hajrovic a trimis două șuturi bune (50 — lovitură liberă, 54), dar Romero a fost la post.

După mai multe faze nereușite, Leo Messi a ieșit la rampă în minutul 65, când a luat pe cont propriu o fază, a combinat cu Higuain și a marcat cu un șut din marginea careului: 2-0. Messi a devenit al doilea argentinian care marchează la Cupa Mondială la o distanță de opt ani, după Diego Maradona (1986 și 1994).

Echipa ”Albiceleste” a crescut în joc după reușita lui Messi, dar fără a impresiona.

Bosnia a reușit golul de onoare, în minutul 84, când Ibisevic a fost angajat în careu de Lulic și l-a învins pe Romero cu un șut printre picioarele portarului argentinian: 2-1. A fost primul gol al Bosniei, o debutantă, la Cupa Mondială.

În final, bosniacii au forțat egalarea, dar Messi a fost aproape să taxeze acest lucru pe contraatac, însă șutul vedetei argentiniene s-a dus în plasa laterală (90+2).

Următoarele meciuri din Grupa F vor avea loc pe 16 iunie, Iran — Nigeria, la Curitiba (22,00, ora României), și pe 21 iunie, Argentina — Iran, la Belo Horizonte (19,00) și Nigeria — Bosnia-Herțegovina, la Cuiaba (duminică 22 iunie, 01,00, în România).

Argentina — Bosnia-Herțegovina 2-1 (1-0)

Au marcat: Sead Kolasinac (3, autogol), Leo Messi (65), respectiv Vedad Ibisevic (84).

Rio de Janeiro, stadion ”Maracana”: 74.738 spectatori

Cupa Mondială 2014 — Grupa F

Au evoluat echipele:

Argentina: 1. Sergio Romero — 3. Hugo Campagnaro (5. Fernando Gago, 46), 17. Federico Fernandez, 2. Ezequiel Garay — 4. Pablo Zabaleta, 14. Javier Mascherano, 16. Marcos Rojo — 11. Maxi Rodriguez (9. Gonzalo Higuain, 46), 7. Angel Di Maria — 10. Lionel Messi (căpitan), 20. Sergio Aguero (6. Lucas Biglia, 87). Selecționer: Alejandro Sabella.

Rezerve neutilizate: 12. Agustin Orion, 21. Mariano Andujar — 8. Enzo Perez, 13. Augusto Fernandez, 15. Martin Demichelis, 18. Rodrigo Palacio, 19. Ricky Alvarez, 22. Ezequiel Lavezzi, 23. Jose Basanta.

Bosnia: 1. Asmir Begovic — 13. Mensur Mujdza (9. Vedad Ibisevic, 69), 3. Ermin Bicakcic, 4. Emir Spahic (căpitan), 5. Sead Kolasinac — 7. Muhamed Besic, 20. Izet Hajrovic (19. Edin Visca, 71) — 8. Miralem Pjanic, 10. Zvjezdan Misimovic (18. Haris Medunjanin, 74), 16. Senad Lulic — 11. Edin Dzeko. Selecționer: Safet Susic.

Rezerve neutilizate: 12. Jasmin Fejzic, 22. Asmir Avdukic — 2. Avdija Vrsajevic, 6. Ognjen Vranjes, 14. Tino Sven Susic, 15. Toni Sunjic, 17. Senijad Ibricic, 21. Anel Hadzic, 23. Sejad Salihovic.

Arbitru: Joel Aguilar; arbitri asistenți: William Torres, Juan Zumba (toți din El Salvador); arbitru de rezervă: Djamel Haimoudi (Algeria)

Cartonașe galbene: Rojo (25), Spahic (63), dupa cum anunta agentia nationala de presa Agerpres.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.