Cinci actori de top care nu au câștigat niciodată Oscarul

Cu toate că sunt celebri și talentați, acești actori de top și extrem de iubiți nu au fost premiați niciodată cu mult râvnitul Oscar.

Brad Pitt

Brad Pitt este considerat unul dintre cei mai sexy actori în viață. Cu toate acesetea, nu a câștigat niciodată premiul Oscar. A fost nominalizat de trei ori până acum, pentru rolurile din Twelve Monkeys (Armata celor doisprezece maimuțe), The Curious Case of Benjamin Button (Strania poveste a lui Benjamin Button) și Moneyball (Arta de a învinge), dar actorul nu a reușit niciodată să fie preferatul juriului.

Johnny Deep

Johnny Depp este unul dintre actorii cu cea mai mare priză la public. Se află și el pe lista actorilor care nu au câștigat niciun Oscar. Până acum a fost nominalizat de trei ori, pentru rolurile din Sweeney Todd , Finding Neverland (În căutarea Tărâmului de Nicăieri) și Pirates of the Carribean: The Curse of The Black Pearl (Pirații din Caraibe: Blestemul Perlei Negre), dar de fiecare dată altcineva i-a luat-o înainte.

Jim Carrey

Jim Carrey a interpretat roluri memorabile în comedii  precum The Mask – Masca, Ace Ventura, dar și în drame (The Truman Show, Eternal Sunshine of the Spotless Mind – Strălucirea eternă a minții neprihănite, Man on the Moon – Omul din Lună). Membrii Academiei nu au fost însă impresionați de versatilitatea sa. Actorul de origine canadiană nici măcar nu a fost nominalizat vreodată la Oscaruri.

Edward Norton

Edward Norton a avut o prestație de excepție în filme precum  Primal Fear (Avocatul diavolului), American History X, Fight Club(Sala de lupte), The Illusionist (Iluzionistul) sau The Painted Veil (Vălul pictat). Pentru primele două filme din listă, actorul originar din Boston s-a aflat pe lista nominalizaților, însă celelalte prestații ale sale au fost complet ignorate de membrii Academiei Americane de Film.

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio este, fără doar și poate, liderul incontestabil al actorilor de top care nu se află pe lista câștigătorilor de Oscar.  Deși a jucat în aproape toate filmele regizate de Martin Scorsese în ultimii ani și este considerat unul dintre cei mai talentați actori, multe dintre rolurile lui au fost complet ignorate la Oscaruri. Django Unchained (Django dezlănțuit), Shutter Island și The Departed  (Cârtița) sunt doar trei dintre filmele în care a făcut niște roluri extrem de apreciate atât de public, cât și de critici, însă neluate în seamă de Academia Americană de Film. Totuși, DiCaprio a primit trei nominalizări la Oscar, pentru rolurile din What’s Eating Gilbert Grape (Necazurile lui Gilbert Grape), The Aviator (Aviatorul) și Blood Diamond. Prea puține în comparație cu câte ar fi meritat, susține presa străină.

 

Sursa: topcinciblog.wordpress.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.