Ce face și cum arată acum Draga Olteanu Matei – galerie foto&video –

De câțiva ani, Draga Olteanu Matei s-a retras de pe scena teatrului, a părăsit Capitala și s-a mutat la Piatra Neamț, acolo unde trăiește în liniște, așa cum a declarat recent. In luna octombrie a acestui an, aceasta împlinește vârsta de 87 de ani, pe care îi va aniversa probabil, departe de ochii curioșilor. 

Foarte rar acceptă să dea interviuri, răspunde la telefon doar ca să mulțumească pentru mesajele trimise de oamenii care o iubesc și, în rest, trăiește frumos și simplu, amintindu-și cu inima împăcată despre dramele vieții sale.

La ultima apariție în public, Draga Olteanu Matei a șocat cu transformarea de care a avut parte, după ce a slăbit foarte mult. Actrița este de nerecunoscut.  După ce a rămas fără casă și avere, Draga Olteanu Matei a părăsit Bucureștiul și s-a mutat la Piatra Neamț.
‘Mă simt nemaipomenit de bine. Am impresia că sunt în rai. (…) Dor o să-mi fie dor întotdeauna de Bucureşti. Căci acolo sunt rădăcinile mele, este satul meu natal, dar vreau să-l păstrez în suflet aşa cum l-am avut întotdeauna: frumos, cald, ca un sat natal. Aşa rămâne Bucureştiul pentru mine. Altminteri, vreau să-ţi spun că sunt foarte fericită că am venit la Piatra Neamţ. L-am descoperit în 1958, când am venit într-un turneu cu ‘Reţeta Fericirii’. Şi când am văzut casa în care a locuit soţul meu, m-am îndrăgostit.’, povestea Draga Olteanu Matei într-un interviu Televiziunii Române.

Marea actriță visa, în copilărie, să devină dansatoare, dar mama ei s-a opus.

‘N-am simţit (n.r. să se facă actriţă). M-am pomenit făcând. Am vrut să mă fac dansatoare, mama nu m-a lăsat. Nu a fost de acord, pentru că voia să-mi termin liceul, să dau la facultate. Am intrat în teatru în 1956, înainte de asta am făcut mult teatru de amatori, ca elevă.’, îşi aminteşte Draga Olteanu Matei.

În urmă cu cinci ani, Draga și-a pierdut soțul, pe doctorul Ion Matei, omul despre care spunea că este sufletul său pereche. ‘Când mă trezeam dimineaţa , găseam lângă pat un buchet cu 14 trandafiri galbeni. În toţi cei 44 de ani, în care am trăit împreună. Vă mărturisesc că am păstrat toate petalele, cu care vreau să plec’.

Draga Olteanu Matei spune că nu-şi doreşte de la Dumnezeu decât ‘minte limpede, cuget curat şi inimă bună’.

„Eu şi soţul meu suntem o singură persoană şi trăim fiecare moment împreună, clipă de clipă; sigur că trecem prin necazurile vârstei, că ajungi să nu mai vezi bine, să nu mai auzi bine, să te doară picioarele…’, spunea marea actriță despre omul care i-a fost alături 46 de ani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.