Cancelarul german Angela Merkel spune ce o să se întâmple cu Grecia

Angela Merkel este de părere că nu există nicio bază pentru negocierea unui nou pachet de salvare a Atenei, în urma respingerii decisive a reformei şi tăierilor bugetare prin referendumul de duminică, a declarat luni un purtător de cuvânt al Guvernului german, relatează DPA în pagina sa electronică.

Angela-Merkel“În lumina deciziei pe care a luat-o ieri poporul grec, nu există condiţii, în prezent, în vederea intrării în negocieri cu privire la un nou program de ajutorare”, a declarat Steffen Seibert.

Merkel consideră plebiscitul drept “o clarificare” a poziţiei elene, a precizat el.

“Uşa negocierilor rămâne deschisă”, a mai declarat Seibert, dar a minimizat şansele unui acord rapid cu Atena, insistând asupra faptului că aprobarea unui plan de salvare este un proces de durată.

Referendumul reprezintă o respingere a principiului ajutorării europene, care are la bază solidaritatea şi efortul individual, a subliniat purtătorul de cuvânt al Berlinului.

Referitor la moneda ce va reprezenta tara elena, guvernul Greciei nu intentioneaza sa emita nicio moneda paralela daca rezultatele oficiale vor confima respingerea de catre majoritatea cetatenilor a masurilor economice propuse de creditori, afirma Euclid Tsakalotos, coordonatorul grec privind negocierile cu institutiile financiare. “Nu avem planuri de emitere a unei monede paralele”, a declarat Tsakalotos intr o conferinta de presa avuta recent .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.