Bucureștiul a revenit pe harta evenimentelor Startup Weekend

blank

Startup Weekend Bucharest 2016 și-a desemnat câștigătorii. După un weekend intens de lucru, echipele formate din 60 de participanți au reușit să convingă juriul că ideea lor de afaceri poate schimba lumea în bine. Au fost prezentate 28 de idei din care s-au format 8 echipe, care la sfârșitul celor trei zile și-au putut prezenta ideile de startup în fața unui juriu internațional.  

Locul I a fost câștigat de cei de la ”Brief Me”, care au venit cu o aplicație ce poate fi folosită de companiile de HR pentru evaluarea candidaților. Locul II a fost acordat ”Burknot”, o aplicație care vine în ajutorul angajaților care se confruntă cu stres și volum mare de muncă la serviciu. Locul III a mers către ”Plan My Event”, o idee de business prin care se pot găsi mai ușor locațiile pentru diverse tipuri de evenimente.  

Startup Weekend Bucharest 2016 a avut și trei premii speciale oferite de partenerii evenimentului. Premiul ”Best Energy Initiative” a fost acordat echipei Inbox Energy, ”Innovation Award” a ajuns la Colegoo, ”Creativity Award” a mers la StudenTask.

Printre premiile oferite câștigătorilor se numără: elaborare strategiei de comunicare și PR, branding, consultanță juridică pentru înființarea firmei, uniforme de prezentare, licențe Bootstrap, licențe WordPress, spații de lucru, abonamente la biblioteca virtuală, consultanță imobiliară, abonamente de sănătate etc.   

Organizatori: Alin Claudiu Apostu, Cristi Neacșu, David Timiș, Elena Bicher, Ioana Frîncu, Liliana Simionescu, Liviu Grandl, Mihai Toader-Pasti, Victor Micu, Irina Albu.afis-swb

Mentori: Adrian Pica, Agata Kukwa, Billy Duagi, Filip Buruiana, Olivia Vereha, Richard Reese, Silvia Stegaru.

Juriu: Peter Barta, Mada Seghete, Robert Knapp.

Sponsori Startup Weekend Bucharest 2016: Enel, Under Development Office, MSLGROUP The Practice, JustAd, Tech Hub, Regina Maria, Calif, Eisberg, McDonald’s – McCafe, Creative Tim, How 2 Web, Karusello, Theme Isle, Jidvei, Coca Cola.

Susținători: YouthHub, Wolters Kluwer România, 24REAL, Cabinet Avocatură Adrian Știrbu, Blinkist, Clever Taxi, Ana Pan, Romanian Business Leaders, Fundația Leaders.

Parteneri ONG: PRISPA, EFdeN

Parteneri Media: Wall-Street.ro, Start-up.ro, RFI Romania, Comunicatedeafaceri.ro, Radio Deea, Bursa, JCI, Liga Studentilor Electronisti. Bloguri: roxanabursuc.com, stelianmuscalu.ro, louise.ro, arielu.ro, z0ltan77.com, mihaitoader.ro, team365.ro.

Startup Weekend a fost fondat în 2007 în Colorado, SUA și este un program de pornire TechStars, susținut de Google pentru Antreprenori. Evenimentul s-a răspândit rapid în alte orașe din jurul lumii, în prezent are loc în 331 de orașe din 150 de țări. În timp, au fost create peste 23.000 de echipe și au fost lansate peste 4.000 de afaceri.

Evenimentul din București este non-profit și organizat voluntar de 10 tineri implicați în activități și proiecte din diferite domenii. În România, Startup Weekend are loc în 7 orașe: București, Cluj, Oradea, Iași, Brașov, Timșoara și Târgu Mureș.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.