Braileanul Doru Ciutacu a obtinut Premiul I si Trofeul la Tecuci cu punctaj maxim

Joi, 30 aprilie, a.c. s-a desfasurat la Tecuci a XXII-a editie a Festivalului ” Floare de april“, organizat de Casa de Cultura Tecuci cu sprijinul Primariei Tecuci.

Doru CiutacuFestivalul, al carui director este domnul profesor Mircea Calianu, este de 22 ani cea mai importanta manifestare artistica la nivelul concursurilor de interpretare pentru copii si adolescenti din Tecuci si din zona.
Concursul a beneficiat de un juriu competent in componenta: presedinte- prof.univ.dr. Liliana Dumitrache- Academia de Muzica Bucuresti -soprana Opera Romana, prof. de muzica Rodica Neamtu, prof. Maricel Lazar- inspector scolar de specialitate ISJ Galati, profesor Cristian Corcioveanu-cantautor, profesor Marcela Calianu- scoala gimnaziala “Iorgu Iordan” Tecuci, George Vanvu- realizator muzical Radio Iasi si dl Florin Bobei – preparator universitar Facultatea de Arte Galati.
Notarea concurentilor s-a facut intr-o maniera transparenta, cu notele la vedere. Prezentatoarea evenimentului a fost Angela Bitlan, pe care multi o cunosc ca fiind finalista show-ului TV ” M-a facut mama artist” de acum cativa ani de la Prima TV. Dupa preselectia riguroasa, s-au calificat in faza finala a concursului circa 60 de concurenti repartizati in 3 grupe de varsta: 7-10 ani, 11-14 ani si 15-19 ani.
Au mai sustinut recitaluri Oana Danciu, fosta concurenta in festival, acum redactor la Express TV Galati- Braila si Valeria Dragus, de asemenea fosta concurenta, acum studenta in anul II la Facultatea de Muzica Galati.
Concurentul Ciutacu Victor Cristian Dorian ( Doru Ciutacu) din Braila, a obtinut cele mai mari note din concurs. Cu un total de 68,75 puncte ( trei note de 10) el s-a clasat pe locul I la categoria 15-19 ani, interpretand exceptional melodia ” De dragul tau”. De asemenea, el a obtinut si premiul Radio Iasi pentru interpretarea intr-o maniera deosebita a unei melodii romanesti. Doru Ciutacu este cunoscut publicului din emisiunile de televiziune “Copiii spun lucruri trasnite” de la Prima TV, “Numai cu acordul minorilor” si “Televiziunea Copiilor” ale regretatului Titus Munteanu, timp de 6 sezoane,la TVR1, precum si “Freshmania” la National TV , “Ploaia stelutelor” la TVR1, “Basmele copilariei” si “Ghiozdanul cu surprize” la TVH. Anul trecut, Doru Ciutacu a castigat Marele trofeu la Festivalul International “Ceata lui Pitigoi” Galati, Marele trofeu, la festivalul “Axiopolis” Cernavoda,Trofeul grupei la festivalul”Primavara incepe cu tine” , precum si premiul I la festivalul de la Sulina.
Datorita prestatiei deosebite din concurs, Doru Ciutacu a fost solicitat sa mai interpreteze o melodie in afara concursului.

Felicitari!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.