În cadrul emisiunii vom discuta despre modul de creștere și educare a copilului, despre cele mai dese greșeli făcute de părinți în educarea copiilor și despre cum le putem evita, prin schimbarea anumitor concepții/programe ale părinților și totodată despre câteva reguli de bază în educarea copilului.
În anul 2012 din dragoste pentru copii a înființat Grădinița Zuppy, deși a terminat studii tehnice, fiind absolventă a Universității Politehnica București (Facultate și Master în Ingineria și Managementul Calității) lucrul acesta nu a oprit-o să lucreze în domeniul care îi aduce mulțumire și împlinire sufletească.
Cu timpul, luând contact cu mulți copii și părinți, a început să dea foarte mare atenție tipurilor comportamentale ale părinților cu proprii lor copii, modului de creștere si de educare al acestora. A început să o pasioneze mult psihologia părinților și a copiilor, motiv pentru care s-a înscris la Facultatea de Psihologie din cadrul Universității Ecologice București.
Făcând în paralel anumite cursuri ce vizează lucrul cu subconștientul uman, și devenind terapeut totodată, a realizat că greșelile multor părinți în educarea propriilor copii, ține deseori de problemele lor interioare, probleme de cuplu, sau pur și simplu probleme aduse chiar din propria copilărie, unde la rândul lor au avut neajunsuri.
Recomandarea Anei-Maria Bușcu este ca, în primul rând, pentru a-și putea crește și educa intr-un mod armonios și echilibrat copiii, părinții trebuie să își rezolve mai întâi de toate problemele lor interioare, pentru a putea mai departe să ofere copiilor ceea ce aceștia au nevoie.
Copiii simt, chiar din perioada embrionară toate trăirile și sentimentele mamei. Din aceasta cauza, mămicile care au avut o sarcină liniștită și au fost înconjurate de iubire și echilibru au transmis fătului trăiri și sentimente pozitive, față de mămicile care au avut parte de sarcini cu supărări, neîmpliniri emoționale, suferință, caz în care din păcate, copilului i-au fost transmise aceste trăiri și sentimente negative. Partea neplăcută este faptul că nu putem controla aceste lucruri, starea de fericire sau de suferință pe parcursul sarcinii, întrucât nu putem controla situațiile fiecărei persoane în parte. Așadar sfatul Anei-Maria Bușcu este, ca fiecare mămică să încerce pe cât posibil să își controleze propriile emoții în perioada sarcinii, indiferent de evenimentele apărute, să reușească să fie puternice pentru a-i putea insufla copilului ce urmează să vină pe lume, cele mai bune sentimente de liniște, echilibru și iubire necondiționată. Vineri, 20 niembrie 2015, va asteptam de la ora 9 , la Cinema Deea cu Nechifor Petrut.