Ambasadorul Lauk şi Dergin Tokmak oaspeţi la „Gala Persoanelor cu Dizabilităţi” organizată de Active Watch şi Motivation Romania

În 3 decembrie 2014, de asltfel ziua în care se sărbătoreşte în fiecare an „Ziua Internaţională a Persoanelor cu dizabilităţi”, s-a desfăşurat ediţia din acest an a „Galei Persoanelor cu Dizabilităţi”.

gala-persoanelor-cu-dizabilitati-3Gala a fost organizată pentru a 5-a oară de către Active Watch şi Motivation Romania, fiind sprijinită de mai mulţi ani de Ambasada Germaniei. Ambasadorul Werner Hans Lauk a sprijinit Gala şi în 2014 ca membru al juriului – în acest an la categoria „Şcoala tuturor abilităţilor”.

Ca o contribuţie specială la cea de a 5-a ediţie a Galei, Ambasada a sprijinit participarea dansatorului german Dergin Tokmak, care a dansat şi pentru Cirque du Soleil între anii 2003 şi 2011.

De ce a sprijinit Gala Ambasadorul Werner Hans Lauk şi în acest an?

„Înfăptuirea unei societăţi incluzive, în care persoane cu dizabilităţi participă în mod egal în toate domeniile vieţii, ne priveşte pe noi toţi. Doar o societate incluzivă este o societate modernă – doar acolo unde este trăită incluziunea, este posibilă participarea democratică, economică şi culturală a tuturor cetăţenilor. „Gala Persoanelor cu Dizabilităţi” are chiar acest scop, al unei societăţi incluzive, de aceea am sprijinit Gala şi în acest an cu multă plăcere”, a spus Ambasadorul Werner Hans Lauk.

„Mă bucur în mod deosebit că am putut sprijini participarea în acest an a unui dansator german cu dizabilităţi datorate poliomielitei, Dergin Tokmak. Prin al său breakdance pe şi cu cârje ne-a arătat într-un mod deosebit de impresionant că fiecare om are talente speciale – trebuie doar să aibă curaj să le caute şi să le dezvolte în societatea care-l înconjoară şi-l sprijină. Şi chiar aici putem să acţionăm noi toţi, în viaţa de toate zilele”, a spus Ambasadorul Werner Hans Lauk mai departe.

Motivul: Transpunerea Convenţiei ONU privind persoanele cu dizabilităţi în Republica Federală Germania

Republica Federală Germania se declară categoric în favoarea societăţii incluzive şi a respectării Convenţiei ONU privind persoanele cu dizabilităţi în toate deciziile politice ce le privesc pe acestea. Convenţia ONU privind persoanele cu dizabilităţi a fost adoptata în anul 2006 de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite. Germania a fost printre primele state care au semnat Convenţia în 2007. Convenţia a intrat în vigoare în Germania în anul 2009.

În 2011, Guvernul Federal a început o campanie oficială pentru transpunerea Convenţiei ONU privind persoanele cu dizabilităţi şi a hotărât Planul Naţional de Acţiune al cărui scop este acela de a oferi persoanelor cu dizabilităţi posibilitatea de a participa cu drepturi egale la viaţa politică, socială, economică şi culturală, de a le da şanse egale în educaţie şi găsirea unui loc de muncă, oferindu-le tuturor cetăţenilor posibilitatea unui loc autodeterminat într-o societate fără bariere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.