ADE si SeeMe, puncte de referinta in muzica electronica europeana

ADE 2011

Primavara in Miami are loc Winter Music Conference, un eveniment cu traditie in muzica electronica, dar toamna, centru de comanda pentru industria electronica se muta in Europa.
Evenimentul din Amsterdam a fost precedat de cea de-a 6 editie a SeeMe, cea mai mare conferinta din Sud-Estul Europei.

Pentru 3 zile (7-9 octombrie) orasul Sofia a fost gazda pentru artisti, branduri, DJi, producatori, promoteri de club, manageri de label, profesionisti ai industriei muzicale si un numar impresionant de fani ai diferitlor curente din muzica moderna.
Programul conferintei SeeMe a prezentat lideri si profesionisti din industria muzicala: Universal, The Orchard, Sony Music, Pioneer, Eurosonic, Exit Festival, IFPI, Nielsen Music, Prodigy digital team, European Music Export, care si-au prezentat viziunea cu privire la evolutia industriei muzicale.

SeeMe este un punct de intalnire pentru cei care au legatura cu muzica, este locul in care Europa de Sud-Est intalneste restul lumii, locul in care apar proiecte noi, idei noi, se dezvolta parteneriate, dar este si evenimentul care precede conferinta europeana, ADE. 

http://youtu.be/iKA_fP-E3Lg

Amsterdam Dance Event (ADE) este lider in materie de conferinte dedicate muzicii electronice; fondat in urma cu 15 ani, ADE a marcat prima editie in 1996, cu o serie de conferinte si cu cateva sute de profesionisti din industria muzicala si cu un numar de 30 de Dj care se ocupau de petrecerile din cluburi.
 
In 2011 lista invitatilor a fost completa: artisti de main si underground, toata lumea a ajuns in Amsterdam. De la David Guetta la Shinedoe, Melon, 2000 and One, Martyn, Sander Kleinenberg pana la Theo Parrish. Richie Hawtin nu a lipsit de la editia 2011 a ADE unde a aparut in formula live act cu Plastikman, iar legenda Carl Craig a prezentat in premiera proiectul 69. Innervisions, Kompakt, CLR, Metalheadz, Ostgut Ton sau Planet E sunt doar cateva dintre label-urile care au sustinut evenimentul european.

In randul headlinerilor din acest an a fost cooptat si castigatorul Grammy, olandezul Afrojack, Carl Cox si Armin Van Buuren.
 
In 2011 ADE a colaborat cu un numar record de 52 de locatii situate in Amsterdam: Paradiso, Melkweg, Escape, Panama, Air, Chicago Social Club, Heineken Music Hall, Jimmy Woo, Ocean Diva, Studio 80, Passenger Terminal Amsterdam, Supperclub, Trouw si Westerunie. Pe langa aceste locatii, au fost incheiate colaborari in premiera si cu Bloc23, bus Museum, Gazz, Havana, House of Rising muzyQ, Minibar, Pand 14, Rust si The Sun.

Amsterdam Dance Event 2011 a fost un alt mare succes al muzicii electronice. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.