Feeric, Ziua 2: glitter, culori şi prezentări de modă în bărcile de la Grădina Zoologică

Săptămâna modei a început ieri la Sibiu.

După o zi minunată pe Domeniile Jidvei, Feeric Fashion Week s-a întors acasă şi a adus, în cea de-a doua zi a evenimentului, în Feeric Venue, la Redal Expo, colecţii colorate sau cu influenţe army, cu paiete şi accesorii aurii ori argintii, semnate de studenţii Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca, dar şi o primă prezentare de modă spectaculoasă, pe lacul Grădinii Zoologice, pe care cei curioşi să o descopere au putut-o vedea luând hidrobicicletele şi pedalând până ajungeau la bărcile în care erau modelele feminine şi masculine.

La finalul zilei, vicepreşedintele FFW, Landiana Cerciu, a vernisat o expoziţie realizată împreună cu 10 dintre cei mai talentați fotografi de modă din România.

 Cea de-a doua zi a Feeric Fashion Week a început la Redal Expo, cu prezentări aparţinând celor care urmează studiile la UAD Cluj-Napoca. Cea care a deschis seria a fost Evelyn Lorincz, cu “Notorious”, o colecţie care se defineşte prin eleganţă, artă şi gliter, accesorizată cu bijuterii, şi adresată tinerilor nonconformişti.  Ana Bărbosu a continuat seria defilărilor cu o colecţie destinată tot noii generaţii, în care a cuprins influenţe army şi nuanţe pastelate.

Dungile alb-albastre au dominat, în continuare, pe podiumul Feeric Venue, unde Maria Cătălina Culda şi-a prezentat creaţiile ale căror puncte-cheie vizează continuitatea şi printul digital, iar apoi Sorana Oltean, inspirată de cultura hip-hop, şi-a adus colecţia ce se doreşte a marca atitudinea. Culoarea, ochelarii de soare şi mini-gentuţele au fost printre cele care au dat viaţă colecţiei. Ultima prezentare de modă de la Redal Expo i-a aparţinut Dianei Dobrescu, al cărei concept s-a bazat pe “luna în ultimul metru pătrat”.

Invitații veniți din toate colțurile lumii au pornit apoi spre lacul Grădinii Zoologice din Sibiu, unde modelele au putut fi admirate din hidrobiciclete. Colecţia semnată de NousMode , “(R)evolution”, a combinat mătasea, catifeaua şi tulle-ul. Modelele feminine şi masculine au pozat din bărci ancorate în mijlocul lacului, astfel că spectatorii interesaţi să le descopere au pedalat pe hidrobiciclete până în apropierea lor. La finalul prezentării de modă, manechinele au vâslit până a ajunge la ponton, pentru defilarea de final. “A fost o prezentare extraordinară. A fost puţin greu să şi vâslesc, să şi pozez, să am şi grijă, totodată, de partenera mea, dar, până la urmă, asta înseamnă să fii un model profesionist”, spunea Petru Aurelian, unul dintre modelele masculine.

“NousMode aduce în faţa dumneavoastră o colecţie care trece dincolo de limite şi ajunge la suflete. Am trecut de la utilizarea clasică a materialelor la una avangardistă, creând o colecţie omogenă pentru toate gusturile, o colecţie mixtă pentru femei şi bărbaţi. În ceea ce priveşte locaţia unde ne-am prezentat colecţia, este superbă şi redă exact personalitatea noastră îndrăzneaţă. Este o colecţie care trece prin toate anotimpurile  şi – iată – ne aflăm chiar în natură. Am vrut să aducem culoare în tot ce înseamnă ţinute bărbăteşti şi de damă, să arătăm că pielea nu e doar un material dur, ci poate fi combinat cu diverse texturi”, au spus Mariana Morar şi Paul Micşa, oamenii din spatele brandului NousMode.

Cea de-a doua zi a Feeric Fashion Week s-a încheiat la Versailles by Buonavista, cu vernisajul expoziţiei semnate de vicepreşedintele FFW, Landiana Cerciu, numită “10.4.1”. “Fiind cea de-a zecea ediţie a Feeric Fashion Week, m-am gândit să marchez sărbătoarea printr-un proiect inedit, aşa că am ales zece fotografi, pe care îi apreciez foarte mult şi cu care am lucrat de-a lungul carierei mele, şi să îi las să organizeze ce şedinţe foto îşi doresc, cu mine ca model. A fost o experienţă inedită pe care am transpus-o în zece fotografii ce alcătuiesc expoziţia mea”, a spus Landiana Cerciu.

Oltin Dogaru, Horaţiu Curuţiu, Cornel Petruş, Andreea Retinschi, Cosmin Gogu, Nicola Casini, Victor Oancea, Roxana Enache, Alex Gâlmeanu şi Mitichi, preşedintele Feeric Fashion Week, şi-au dat drumul imaginaţiei şi au organizat şedinţe foto în fabrici vechi, sub apă, în studiourile din Bucureşti ori Milano sau printre cireşe. După vernisajul expoziţiei de la Versailles by Buonavista, a urmat o petrecere cu toţi invitaţii.

 

Astăzi, 19 iulie, Feeric Fashion Week debutează la ora 14 la cariera de piatră din Turnu Roşu, unde TSCOF îşi va prezenta colecţia. Castelul de Lut “Valea Zânelor”, din Porumbacu de Sus, va fi următoarea destinaţie a modei, unde, de la ora 17, Modement va prezenta ţinute inspirate din cultura specifică Hong-Kong. Iar pe seară, la ora 20, Casa Artelor va deveni gazda colecţiei lui Marios Karavasilis.

Tot astăzi vor debuta şi prezentările de seară de la Redal Expo, de la ora 22, semnate de Natalia Manza, Alisha Pretty şi Lui by Luiza.

De la ora 23.30, începe petrecerea Mysterium, în aceeaşi locaţie.

 

Feeric Fashion Week este un eveniment cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Local Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.