5 reguli de asortare a hainelor – galerie foto –

Exista conceptia gresita conform careia pentru a avea o tinuta stilata, care sa te puna in valoare, ai nevoie de o garderoba vasta sau de multe lucruri scumpe.

Secretul consta de fapt in abilitatea de a asorta piesele vestimentare pentru ca tinuta obtinuta sa exprime bun gust, sa te avantajeze si sa-ti scoata in evidenta stilul caracteristic. Asadar, este important sa realizezi ca aspectul placut si echilibrat al unei tinute nu consta in brandul pieselor vestimantare alese, ci in asortarea potrivita a hainelor.

Avand in vedere faptul ca de multe ori combinarea corecta a hainelor poate prezenta destule provocari, ti-am pregatit cateva reguli si ponturi de asortare a hainelor, care te vor ajuta sa construiesti tinute armonioase intr-un mod foarte simplu si econom.

Asortarea hainelor cu imprimeu

Hainele cu imprimeu pot fi destul de greu de asortat, deoarece daca nu ai grija, poti obtine o tinuta prea incarcata sau dezordonata. Atunci cand alegi o piesa cu imprimeu, este indicat sa formezi tinuta in jurul acestei piese, pentru a o pune in valoare. Hainele cu imprimeu floral, cu buline sau cu dungi sunt cel mai bine puse in valoare atunci cand sunt combinata cu haine si accesorii in culori neutre, precum crem, bej, nude, dar si alb sau negru, care sa nu distraga atentia de la imprimeu.

image1xxl__1_2Miranda-Kerr-Mixed-Prints-Pictures2Bluzele cu imprimeu merg cel mai bine asortate la fuste creion, pantaloni cu o croiala clasica, pantaloni capri sau o pereche de jeans. Daca in schimb alegi sa porti o fusta sau o pereche de pantaloni cu imprimeu, atunci in partea superioara imbraca o bluza sau o camasa simpla, uni, care sa se asorteze cromatic sau care sa completeze piesa cu imprimeu.

Daca vrei sa dai senzatia de volum, apeleaza la imprimeuri mari, daca vrei sa pari mai inalta imbraca haine in dungi verticale, iar daca vrei sa ascunzi anumite defecte in partea de jos, precum solduri proeminente sau picioare groase, alege fuste sau pantaloni cu imprimeuri cat mai marunte.

Desi pana de curand nu era la moda sa combini imprimeurile, iata ca in ultimii ani trendurile s-au schimbat si acum este extrem de chic sa porti doua imprimeuri diferite. In cazul in care favorizezi acest trend, incearca sa combini piese cu imprimeuri florale de dimensiuni diferite, insa asemanatoare din punct de vedere cromatic si stilistic.

1Blair-Waldorf-022

Asortarea hainelor in functie de croiala

Pe langa faptul ca asortarea corecta a hainelor in functie de croiala contribuie la obtinerea unei siluete armonioase, te poate ajuta sa maschezi anumite defecte sau sa iti pui in valoare atuurile.

image1xxl__8_2image4xxl__1_2Asadar, daca in partea de sus a corpului alegi sa porti o bluza larga, voluminoasa, in partea de jos incearca sa porti fie o fusta creion, fie o pereche de pantaloni cu o croiala dreapta, clasica, sau una skinny. In schimb, daca optezi pentru o pereche de pantaloni largi, o fusta evazata sau o fusta maxi, in partea de sus imbraca o bluza sau o camasa care urmeaza linia corpului. Daca vei purta haine largi atat sus, cat si jos, nu vei face decat sa iti ascunzi silueta feminina si sa adaugi kilograme in plus.

image1xxl__18_2image4xxl__4_2

Asortarea hainelor in functie de lungime

Pastrarea proportiilor este foarte importanta atunci cand iti alcatuiesti o tinuta. Daca nu asortezi corespunzator hainele in functie de lungimea lor, risti sa produci un dezechilibru si sa creezi impresia unui trunchi mai lung sau a unor picioare prea scurte.

image1xxl__15_2image4xxl__8_2Pantalonii si fustele cu talie inalta vor da intotdeauna impresia unor picioare mai lungi daca le porti cu o bluza bagata inauntru si cu o jacheta pana in talie. In schimb, bluzele si jachetele care se termina la nivelul soldului vor avantaja un trunchi prea scurt.

Daca esti scunda, o bluza a carei lungime depaseste soldul iti va lungi prea mult trunchiul, in timp ce o pereche de pantaloni cu talie foarte joasa iti va scurta picioarele. In plus, nu asorta niciodata o fusta midi, pana la genunchi, cu o pereche de cizme care se termina la jumatatea gambei sau cu pantofi cu bareta pe glezna, deoarece nu vei face decat sa iti „tai” din picioare.

Asortarea hainelor in functie de textura

jessica_alba_black_leggings_bo2tumblr_mgzlkoWPJc1s3vr9ro1_5002Atunci cand vrei sa alcatuiesti o tinuta din materiale diferite, pentru ca rezultatul sa fie unul armonios si echilibrat, incearca sa asortezi haine cu texturi asemanatoare. De aceea, trebuie retinut ca in general hainele groase, de iarna, nu se asorteaza cu cele subtiri si diafane de vara. De exemplu, o pereche de pantaloni din stofa nu se poate asorta unei bluze din voal, transparenta, deoarece contrastul este mult prea mare, iar o esarfa vaporoasa, foarte subtire, nu se va potrivi unui pulover cu fir gros, de lana.

olivia_palermo_skater_skirt2Leighton Meester poses backstage at fashion week after attending the Phillip Lim fashion show. Daca in timpul verii te poti juca cu materialele usoare si fluide si poti asorta bluze din matase, vaporoase sau transparente unor pantaloni subtiri din bumbac sau unor fuste din materiale usoare, in sezonul rece, un pantalon sau o frusta groasa din stofa se poate asorta la un pulover cu o textura fina sau la o bluza feminina, din bumbac, peste care se poate adauga un cardigan.

Asortarea hainelor in functie de culoare

O tinuta corecta din punct de vedere cromatic iti va oferi un look stilat, ingrijit si atragator, dar va evidentia si partile corpului pe care le iubesti.

tumblr_me0r81MyEd1qf2ybao1_50022cameron_diaz_pink_jeans_beige_jacket2Incearca sa eviti sa porti mai mult de trei culori, deoarece in caz contrar risti sa creezi un look dezordonat. In schimb, poti alege o culoare dominanta, care sa fie insotita sau pusa in evidenta de alte culori, fie din aceeasi paleta cromatica, fie contrastante. De asemenea, poti alege o singura piesa vestimentara intr-o culoare puternica, pe care sa o folosesti drept piesa centrala in jurul careia sa iti construiesti tinuta.
Culorile te pot ajuta si sa iti proportionezi silueta. De exemplu, daca vrei sa pari mai inalta, poarta culori deschise in partea superioara si culori inchise in partea inferioara. In plus, daca vrei sa evidentiezi o anumita parte a corpului, precum niste picioare lungi si suple, un bust frumos sau niste umeri delicati, fa-o cu ajutorul unei culori puternice, in timp ce restul tinutei poate ramane in tonuri neutre.

Olivia_Palermo_Dresses_Skirts_Mini_Skirt_ZjnVgBrvGcBl2image1xxl__9_2

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.