Ziua Copilului sărbătorită de BMB la „Teatrul din curte

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) va sărbători 1 Iunie – Ziua Internațională a Copilului printr-o serie de evenimente dedicate celor mici, dar și celor mari.

În perioada 28 – 30 mai, la Biblioteca „Ion Creangă”, str. Christian Tell, Nr. 10, BMB va desfășura proiectul Ziua Internaţională a Copilului sărbătorită de BMB la „Teatrul din curte”.
Proiectul va debuta în data de 28 mai, de la ora 18:00, cu vernisajul expoziției „Lumea copilăriei”, a elevilor de la Verita International School, care poate fi vizitată până la data de 4 iunie.
Joi, 30 mai, începând cu ora 11:00, spațiul din curtea bibliotecii se va îmbrăca în haine de sărbătoare. Pentru micii și marii spectatori, vor avea loc piese de teatru susținute de: teatrul de păpuși „Licurici”; trupa „Spiridușii” de la Asociația Impact Art, cu piesa „O mică greșeală”, adaptare după schița lui Mircea Sântimbreanu; elevii de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân, Râmnicu Vâlcea, cu piesa „Două loturi” de I.L. Caragiale.
De asemenea, în cadrul aceluiași eveniment, va avea loc prezentarea cărții pentru copii „Paco Yunque”, a celebrului scriitor peruan César Vallejo, în limba română, tradusă din limba spaniolă de prof. dr. Gabriela Gîrmacea.
Tot cu această ocazie, BMB va lansa proiectul „101 basme românești”, dedicat copiilor cu vârste între 7 – 14 ani. În perioada iulie-septembrie – pe durata vacanţei de vară – copiii vor crea basmele în cadrul atelierelor de scriere creativă, derulate la Biblioteca Metropolitană Bucureşti și la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” din Chişinău. Basmele urmează să fie publicate într-un volum, tipărit sub egida Editurii Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, care va fi lansat cu ocazia Zilei Naționale a României, când se vor împlini 101 ani de la „Marea Unire”.
Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Biblioteca Metropolitană Bucureşti adresează tuturor copiilor, cititori și abonați ai bibliotecilor din rețeaua sa, un sincer „La mulți ani!” și își dorește ca cei mici să fie liberi să râdă, să se joace și să descopere noi forme de distracție, iar părinții să se simtă din nou copii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.