În contextul în care ultimele Eurobarometre arată că românii sunt printre cei mai trişti cetăţeni ai Uniunii Europene, Asociaţia Tinerilor pentru România va demara, chiar de Ziua Naţională a României, între orele 12 şi 16, în peste 15 oraşe, campania “De 1 Decembrie, zambeşte!”.
Scopul acţiunii este de a reda tuturor concetăţenilor încrederea, mândria şi bucuria de a fi români şi de a le reaminti despre importanţa Unirii şi sacrificiile făcute de compatrioţi, în decursul istoriei, pentru a ne ţine uniţi şi puternici.
Înarmaţi cu steaguri tricolore, camere de fotografiat profesioniste şi mult entuziasm, voluntarii şi membrii ATPR îi vor întâmpina pe sărbătoriţi, în parcuri şi în alte locuri publice, pentru a celebra aşa cum se cuvine Ziua Naţională a României: cu multe zâmbete, steaguri tricolore şi bucuria înfăptuirii Marii Uniri.
“Iniţial, am gândit această campanie în jurul unui concept-cheie: unirea. Atunci ne-am dat seama că unirea este generatoare de bucurie, mândrie şi zâmbete. Şi cum zâmbetul este un dar ce trebuie împărtăşit cu alţii, aşa s-a născut ideea de a-i fotografia pe români, ţinând tricolorul în braţe, lângă suflet, şi transmiţând mândria, bucuria şi onoarea de a fi urmaşii unor mari eroi. Dorim ca tinerii să fie promotorii acestor gânduri pozitive, iar toţi românii să-şi exprime în public bucuria Marii Uniri … zâmbind! Ma bucur că am reuşit cu acest proiect să realizez şi eu o unire: din Dobrogea până în Banat, din Moldova până în Olteniea, din Ardeal şi până în Muntenia, de la asociaţii creştin-ortodxe la asociaţii artistic-plastice, de la asociaţii de elevi la voluntari ai ATPR, chiar şi inspectorate şcolare judeţene, ne-am unit pentru a aduce zâmbetul pe faţa a milioane de români!” a declarat Cristian Tănase, preşedintele Asociaţiei Tinerilor pentru România.
În Bucureşti, acesta se va desfăşura în două locaţii, la Arcul de Triumf şi Ateneul Român, între orele 12.00-16.00.
Asociaţia Tinerilor din România este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată anul acesta, care are ca obiective majore promovarea tinerilor în mediul social, economic şi educaţional, precum şi responsabilizarea acestora cu privire la viaţa lor şi rolul pe care îl au în familie, şcoală şi societate.