Vezi cum arata cel mai frumos sat din Anglia – imagini –

Parca desprins din romanele politiste ale Agathei Christie, cu strazi in panta si casute din piatra naturala de culoarea mierii, Bibury este considerat a fi cel mai frumos si pitoresc sat din intreaga Anglie.

casute medievale piatra sat bibury angliaStrabatut de raul Coln, satul Bibury este o localitate medievala din regiunea Cotswolds, Gloucestershire, fiind una dintre principalele atractii turistice ale Marii Britanii, dar si locul de turnare a unor superproductii cinematografice, cum este filmul Stardust, in care au jucat Robert de Niro si Michelle Pfeiffer.

Cea mai renumita strada din pitorescul Bibury este Arlington Row, strajuita de casute medievale din piatra, ce dateza din 1380, cand au fost construite in calitate de magazine pentru comercializarea lanii de oaie, produsa de calugarii manastirii din zona. In secolul 17, micutele pravalii din piatra de pe malul raului Coln au fost transformate in locuinte, numarandu-se astazi printre monumentele istorice ale statului englez.

casuta din piatra bibury cel mai frumos sat din angliaToate constructiile celui mai frumos sat din Anglia (biserici, case, pub-uri, ferme, garduri obisnuite etc.) sunt zidite din piatra de calcar de culoarea mierii, extrasa din carierele din zona. De altfel, Bibury se afla in patrimoniul Marii Britanii, statul depunand toate eforturile pentru protejarea si conservarea localitatii in care au fost filmate mai multe scene din Jurnalul lui Bridget Jones sau unde a prins viata si a rezolvat o multime de crime incurcate indragitul personaj al Agathei Christie, Miss Marple.

De aceea, la cumpararea unei case din medievalul satuc englezesc Bibury cumparatorul trebuie sa…

Articol integral la:
http://www.casadex.ro/2014/03/vezi-cum-arata-cel-mai-frumos-sat-din-anglia-20-imagini/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.