UPFR recomanda ghidul educativ “Muzica, software-ul si Internetul

Producătorii de muzică au acum un nou sprijin în acţiunile informative privind accesarea legală de muzică pe Internet.

Ghid_AIMR_pagina_1

AIMR şi BSA au lansat “Muzica, software-ul şi Internetul. Ghid pentru părinţi şi profesori”, adaptarea pentru România a ghidului editat de Childnet şi Pro-music la nivel internaţional.

Ghidul comunică, într-un limbaj accesibil, principiile corecte de accesare a conţinuturilor de divertisment şi a software-ului pe Internet. “Muzica, software-ul şi Internetul. Ghid pentru părinţi şi profesori” oferă părinţilor subiecte de discuţie cu copiii şi permite tipărirea în vederea utilizării de către profesori în lecţiile de dirigenţie, de muzică, laborator de Internet, diverse materii opţionale.

Cele opt pagini ale ghidului abordează următoarele subiecte: Muzica şi software-ul pe Internet; Rămâi conectat în mod legal; Ce poţi şi ce nu poţi face online cu muzica şi software-ul, Online – sigur şi responsabil; Glosar de termeni; Sugestii pentru părinţi şi profesori.

Lansat cu ocazia Zilei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale în Bucuresti de către Asociaţia Industriei Muzicale din România în colaborare cu Business Software Alliance, acest instrument necesar de informare se bucură de sprijinul Oficiului Român pentru Drepturile de Autor şi al Grupului de Lucru pentru Proprietatea Intelectuală.

Muzica, software-ul si Internetul. Ghid pentru parinti si profesori” este adaptarea pentru România a ghidului internaţional lansat în a treia ediţie în noiembrie 2010 de Childnet şi Pro-Music, “Music, Film, TV and the Internet – a guide for parents and teachers”, ghid care a circulat în ultimii 6 ani în 20 de ţări şi 14 limbi.

UPFR recomandă părinţilor şi profesorilor folosirea ghidului pentru îndrumarea copiilor în accesarea legală de muzică online.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.