Daca vrei sa ai o locuinta armonioasa si echilibrata energetic, ar trebui sa tii cont de principiile si regulile Feng Shui in pozitionarea camerelor si in amenajarea si decorarea acestora.
Desigur ca in varianta ideala, principiile stravechii stiinte chineze ar trebui aplicate inca din stadiul de alegere a terenului si de constructie a casei, dar e bine sa stii ca ii poti schimba „starea de spirit” si daca ai cumparat-o de-a gata sau locuiesti intr-un apartament de bloc, invatand cum si unde sa pozitionezi esentialele piese de mobilier specifice fiecarei camere in parte.
Astazi, vom patrunde in tainele Feng Shui, mai exact vom incerca sa deslusim de ce alegerea pozitiei pieselor de mobilier si a decoratiunilor poate influenta in bine sau in rau energia din interiorul unei locuinte.
Cum era si firesc, incepem incursiunea cu prima incapere care ne intampina la intrarea in casa – holul. Inteleptii chinezi au convingerea ca acesta este spatiul care acumuleaza energiile ce patrund in interiorul locuintei, distribuindu-le apoi spre celelalte incaperi ale acesteia. De aceea, sustin aceiasi intelepti, trebuie sa acordam o importanta amenajarii holului si sa nu-l tratam ca pe un spatiu fara insemnatate. E drept ca atunci cand vorbim despre amenajarea holului unui apartament sau a unei garsoniere de bloc regulile Feng Shui sunt ceva mai dificil de aplicat, deoarece aceste incaperi sunt cel mai adesea mici, inguste si intunecoase. Si totusi, indiferent de dimensiunea pe care o are spatiul de la intrarea in casa ta, e bine sa tii cont macar de aceste trei principii:
– Usa de intrare in casa trebuie sa fie solida, rezistenta, confectionata din lemn masiv sau din metal. In credinta Feng Shui de calitatea si durabilitatea usii de acces depinde gradul de aparare / protectie al membrilor familiei, aceasta nepermitand scurgerea energiilor benefice in afara casei.
Articol integral si imagini la:
http://www.casadex.ro/2015/08/tainele-feng-shui-pozitionarea-mobilierului-pentru-o-viata-armonioasa/