Spectacolul de dans traditional grecesc „Roots” – foto –

Zi frumoasa de primavara  duminica 30 martie a avut loc la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, spectacolul de dans traditional grecesc „Roots”.

8Originar din Pschna, clubul de dans a fost înfiinţat în anul 1985 şi are în componenţa sa circa 200 de membri. Este o organizaţie non-profit, ce are ca obiectiv principal păstrarea şi diseminarea tradiţiilor greceşti, în general şi a dansurilor greceşti, în special. De aceea, asociaţia organizează numeroase evenimente culturale sau participă împreună cu alte cluburi sau asociaţii la evenimente de promovare a ţării, îmbrăcând, de fiecare dată, copii fidele ale costumelor tradiţionale din diverse zone geografice ale Greciei.

Începând din anul 1987, Clubul a participat la numeroase activităţi culturale în Europa – Germania, Franţa, Belgia, Olanda, Afica – Tunisia şi Asia – China, unde a câştigat numeroase premii. Printre acestea, se remarcă Premiul I la „Festivalului Turismului” de la Beijing, obţinut în contextul participării a peste 80 de grupuri de dans din peste 50 de ţări din întreaga lume.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.