Selecţie pentru Burse de Practică internaţională în Parlament oferite de Bundestagul German pentru anul 2018

În 16 şi 17 octombrie, la sediul Ambasadei Germaniei din Bucureşti, va avea loc selecţia solicitanţilor pentru programul de Burse de practică internaţională în Parlament (IPS) al Bundestagului German. Comitetul german de selecţie va fi condus de domnul Gero Storjohann, membru al Bundestagului German.

În cadrul programului IPS, în perioada cuprinsă între începutul lunii martie şi sfârşitul lunii iulie 2018, un număr total de 120 de bursieri din 42 de state vor avea posibilitatea să cunoască sistemul parlamentar german, în cadrul unui program de burse finanţat de Bundestag. Scopul programului este acela de a le oferi posibilitatea participării nemijlocite la derularea activităţii politice şi a proceselor decizionale democratice. Bursierii îşi desfăşoară activitatea în biroul unui deputat din Bundestag şi pot participa şi la seminarii ale Universităţii din Berlin.

Programul se află sub patronajul preşedintelui Bundestagului German, Prof. Dr. Norbert Lammert, şi se desfăşoară în cooperare cu trei universităţi din Berlin. Toate costurile privind transportul, cazarea şi asigurarea, inclusiv bursa lunară, vor fi preluate de Bundestagul German.

Informaţii suplimentare despre program găsiţi accesând pagina de internet: http://www.bundestag.de/ips

Pe durata şederii în Bucureşti, delegaţia germană va avea întâlniri cu personalităţi din domeniile politic, economic şi educaţie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.