Se lansează proiectul național “Jurist pentru România”

În contextul în care, anual, lupta pentru un loc în Magistratură devine din ce în ce mai acerbă, în 2014 rata de admitere fiind de doar 3,93%, Centrul de Training & Evenimente Juridice „Intensa” derulează, în perioada 15 iunie – 30 august 2015, proiectul național “Jurist pentru România”, menit pregătească studenții și absolvenții din țară pentru viitoarea profesie în domeniul juridic.

intensa2Proiectul va cuprinde cinci cursuri intensive, care se adresează persoanelor dornice să devină judecători, procurori, avocați sau notari și vor fi coordonate de profesori de drept renumiți la nivel national și chiar international.
Pentru admiterea în Magistratură și INM, se organizează un curs intensiv si complet de pregătire, în lunile iunie și iulie 2015, în Cluj-Napoca. Cursul va cuprinde 6 module susținute de cei mai buni experți și profesori din țară, pentru a acoperi complet tematica examenului de admitere, conform cerințelor de pe website-ul oficial al INM: Drept civil, Drept penal, Procedură Civilă, Procedură Penală, Raționament Logic și Interviu.
Pentru admiterea în Barou, se vor desfășura, timp de 6 weekend-uri, cursurile intensive de pregătire, începând cu data de 1 august, în Cluj-Napoca. Acestea sunt configurate astfel încât, cei care doresc să devină avocați, să înțeleagă mai ușor modul de elaborare și de soluționare ale subiectelor de concurs din anii anteriori și totodata aduce o corectie cunostintelor acumulate in timpul facultatii aducand in acord reglementarile actuale cu fundamentul de pregatire pe care orice absolvent de drept il are.
De asemenea, până la sfârșitul lunii iunie, vor fi organizate cursuri intensive pentru examenul de admitere în Notariat, iar începând cu data de 4 iulie 2015, liceeni pot participa la cursurile de Raționament Logic, care le vor ușura misiunea de a deveni studenți la Drept.
“Dificultatea în a fi admis în aceste instituții vine atât din faptul că numărul de locuri este tot mai mic de la un an la altul și concurența tot mai mare, dar mai ales, din faptul că legislația se schimbă continuu, punându-i în dificultate pe cei care au studiat după vechile coduri. Așadar, în ultimii ani ne-am preocupat să găsim cea mai eficientă modalitate pentru reușita cursanților noștri, care să arate cel mai drept și simplu drum către ținta propusă – admiterea la INM, Barou sau Notariat. Astfel, pe baza experienței cu sute de candidați la diferite examene de admitere în profesiile juridice, în special INM și Magistratură din ultimii ani, am conturat o harta clară pe care acum suntem dispuși să o împărtășim cu viitorii noștri cursanți, pentru a-i ajuta să își atingă scopul propus. Întrucât, proiectul s-a dovedit un real succes în anii precedenți, iar cursanții noștri au o rată de admisie de 4 ori mai mare față de ceilalți candidati la examen, ne propunem ca în anii următori să ne extindem și în alte orașe și să creștem de la an la an procentul de promovabilitate al cursanților noștri”, declară Ioana Neamțu, director al Centrului de Training si Evenimente Juridice „Intensa” din Cluj-Napoca.
Cei interesați se pot înscrie pe website-ul proiectului, www.intensa.ro.
Centrul de Training & Evenimente Juridice „Intensa”este singura instituție de training exclusiv juridic din țară, cu experiență în pregătirea a sute de participanți pentru susținerea examenelor de admitere în profesie, în special INM și Magistratură, în ultimii 3 ani. Cursanții “Intensa” au o rată de promovabilitate de 4 ori mai mare decat rata nationala.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.