Psihologii dezbat, la malul mării, problema leadership-ului în societate

Asociația de Psihologie Industrială și Organizațională (APIO) organizează, în perioada 24-26 mai 2018, la Hotel Del Mar din stațiunea Mamaia, a XVIII-a Ediție a importantei Conferinței Naționale de Psihologie Industrial-Organizațională “Horia D. Pitariu”, cu tema “Psihologia organizațiilor și leadership-ul în societate”.

Ediția din acest an a uneia dintre cele mai importante conferințe de psihologie din România propune ca temă centrală de dezbatere problematica leadership-ului în organizații și societate. Pornind de la procedurile și metodologiile de evaluare în domeniul organizațional, continuând cu cele de analiză a datelor și fundamentare a deciziilor și finalizând cu intervențiile vizând schimbarea organizațională, participanții – psihologi, antreprenori, profesori, cercetători și studenți – vor analiza împreună  ce înseamnă și cum se evaluează conducerea în societatea actuală.

Joi, 24 mai, începând cu ora 9.00, manifestarea științifică ca debuta cu 7 workshop-uri, la care vor participa, alături de psihologi, atât manageri ai instituțiilor de stat, ai unor mari companii naționale și internaționale, cât și ai companiilor care activează în mediul online, pentru a înțelege mecanismele de conducere pe diferite paliere ale societății. Workshop-urile vor reprezenta un prilej de a expune participanților exemple practice referitoare la analiza rețelelor ca metodă în construcția instrumentelor de diagnostic psihologic, evaluarea performanțelor, evaluarea personalității și dezvoltarea grupurilor de performanțe, analiza muncii în cadrul celei de-a patra revoluții industriale, dezbaterea asupra conceptului de “corporate psychopats” și analiza dimensiunii de gen a identității profesionale.

Conferința științifică are ca parteneri: Universitatea “Ovidius” din Constanța, Consiliul Județean Constanța, Grupul Internațional de Spitale Medical Park din Turcia, Policlinica “Regina Maria”, Yves Rocher România, Librăria Dorian Gray, Asociația de Psihologie și Siguranță Rutieră “PsihoTrafiq”, magazinul online Nectarel.ro. Invitatul de onoare și keynote speaker este expertul în siguranță rutieră Patricia Delhomme din Franța.

“Leadership-ul și psihologia organizațiilor sunt două teme extrem de importante în actualul context de dezvoltare socio-economică, drept pentru care organizăm această amplă dezbatere la care participă specialiști din toate colțurile țării și din străinătate. Obiectivul este de a identifica și de a disemina cele mai bune metode și practici folosite atât de instituțiile de stat, cât și de IMM-uri și multinaționale în gestionarea relațiilor între diferitele paliere organizaționale. Cu acest prilej, asociația noastră (APIO) îi premiază pe tinerii cercetători care vin cu contribuții importate în cercetarea științifică organizațională, oferindu-le burse și premii în memoria distinsului profesor Horia D. Pitariu”, declară prof. univ. dr. Ticu Constantin, președintele APIO.

“Considerăm că leadership-ul și-a schimbat semnificativ sensul față de cel uzitat acum câteva decenii. În societatea modernă, orice tip de proiect, orice nouă nișă trebuie să beneficieze de un tip specific de expertiză, așadar oricine poate fi manager la un moment dat, dacă acea cerință corespunde cu domeniul de specializare. Pentru a înțelege sensul profund al mecanismului psihosocial și, desigur, pentru a atinge întreaga paletă organizațională – de la ONG-uri, multinaționale, IMM-uri, instituții de stat etc. – am invitat ca parteneri și participanți la lucrările noastre, alături de psihologi și profesori, personalități marcante din mediul de afaceri și de la instituții de stat. Suntem de părere că trebuie să existe o legătură strânsă între managementul – ca activitate practică și psihologia – ca mijloc de înțelegere a angajaților și de eficientizare a mecanismelor de putere din organizații”, declară prof. univ. dr. Mihaela Rus, președintele Comitetului de Organizare al Conferinței APIO 2018.

Pentru informații, vă rugăm să accesați http://conferinta.apio.ro/.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.