Proiectul internațional inițiat de tineri pentru tineri “Mesaj pentru Tânărul de Azi”

În contextul în care tinerii din ziua de azi au nevoie de îndrumare mai mult ca oricând din partea societății civile și din partea generației părinților lor, Asociația Tinerilor pentru România lansează proiectul internațional “Mesaj pentru Tânărul de Azi”, în perioada 12 – 18 mai, între orele 12.00 și 18.00, în concomitent în 14 orașe din România și în orașul Cernăuți din Ucraina.

Afis Mesaj ptÎn perioada propusă, care coincide cu Săptămâna Națională a Voluntariatului, voluntarii ATPR îi vor ruga pe trecători să scrie un mesaj “de trezire” pentru tinerii din ziua de azi, iar toate “sfaturile”, împreună cu fotografiile emitenților, vor fi disponibile gratuit pe pagina de Facebook www.atpr.org/fb. Acțiunea are ca scop responsabilizarea tinerilor și redarea încrederii în puterile lor și își propune să creeze o punte de legătură între generații, legătură care este din ce în ce mai sensibilă mai ales din cauza lipsei comunicării. Până la finele anului, toate fotografiile vor fi incluse într-un catalog, iar o echipa de reputați cercetători, prieteni și parteneri ai Asociației Tinerilor pentru România, vor elabora un studiu, atât cantitativ, cât și calitativ, cu privire la mesajele transmise pentru tinerii de azi.

Proiectul internațional “Mesaj pentru Tânărul de Azi” se mai organizează în următoarele orașe: Focşani, Craiova, Brăila, Galați, Tulcea, Iași, Slobozia, Satu Mare, Bistrița Năsăud, Suceava, București, Giurgiu, Bârlad, Rm. Vâlcea și în orașul Cernăuți din Ucraina.

“Nu am crezut niciodată că tinerii din ziua de azi sunt reprezentanții Generației de Tinichea. Am crezut mereu în tineri și voi crede mereu în ei. Au putere, sunt inteligenți, cunosc foarte multe lucruri, însă le lipșeste direcția de dezvoltare, le lipsește acel mic impuls. De asemenea, cred că sfaturile și mesajele generației mai în vârstă sunt vitale, atât pentru restabilirea conexiunilor între cele două generații, cât și pentru responsabilizarea tinerilor”, Cristian Tănase, președintele Asociației Tinerilor pentru România

Asociaţia Tinerilor din România este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în 2013, care are ca obiective majore promovarea tinerilor în mediul social,economic şi educational, precum şi responsabilizarea acestora cu privire la viaţa lor şi rolul pe care îl au în familie, şcoală şi societate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.