Primăvară cu haz la cinema: “Cu ce ți-am mai greșit noi, Doamne?”

Vineri, 15 martie 2019, se lansează pe marile ecrane din România comedia “Qu’est-ce qu’on a encore fait au bon Dieu?” / “Cu ce ți-am mai greșit noi, Doamne?” – o producție franceză ce promite să stârnească din plin hazul în sălile de cinema.

Vă amintiți familiile Verneuil și Koffi din comedia “Cu ce ți-am greșit noi, Doamne?” / “Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?” (2014)? Ei bine, peripețiile lor comice revin în forță – acum, în filmul “Qu’est-ce qu’on a encore fait au bon Dieu?” / “Cu ce ți-am mai greșit noi, Doamne?”.

După ce toate cele patru fiice ale lor s-au căsătorit cu bărbați de diferite origini, rase și religii, soții Claude și Marie Verneuil se consolaseră cât de cât cu situația, aproape că reușiseră să accepte culturile și ciudățeniile ginerilor. Gata, s-au împrietenit! Dar iată că aspirațiile tradiționale le sunt din nou puse la grea încercare: cei patru gineri, Rachid, David, Chao și Charles se hotărăsc, netam-nesam, să plece definitiv din Franța, cu tot cu proaspetele lor familii. Destinațiile? Israel, China, Algeria și respectiv India. Carevasăzică, să-și lase fiicele să plece departe? Nici vorbă! Claude și Marie sunt dispuși să facă orice pentru a-i ține pe toți aproape.  Chiar și pe ginerii cei atât de diferiți de idealurile neaoșe la care tânjeau odinioară pentru fetele lor. Rău cu rău, dar mai rău făr’ de rău! De data asta, până și cuscrii din Africa le țin isonul. Și nici ei nu sunt scutiți de surprize: doar au o fiică de măritat…

Pregătiți-vă, așadar, pentru o porție zdravănă de corectitudine politică, asezonată cu efect de bumerang, umor exploziv și aventuri palpitante. Doar familia Verneuil este o sursă inepuizabilă de surprize comice! Din 15 martie 2019, la cinema.

Prima parte a producției a obținut recunoaștere la patru festivaluri de profil, inclusiv nominalizarea pentru cel mai bun film la Goya Awards 2015 și trofeul Lumiere Awards 2015 pentru cel mai bun scenariu – un motiv în plus pentru cinefili să aștepte cu entuziasm noua producție “Qu’est-ce qu’on a encore fait au bon Dieu?” / “Cu ce ți-am mai greșit noi, Doamne?”.

Regia îi aparține lui Philippe de Chauveron, care semnează și scenariul, împreună cu Guy Laurent. Distribuția îi include pe Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Medi Sadoun, Frédéric Chau, Noom Diawara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.