Portia de vitamine la matinalul Deea de dimineata

Suc de ananas & cocos

suc-de-ananas-cocos_1Sucul de ananas si cocos este un mix pur tropical si extrem de mediatizat in perioada de vara si locatii de vacanta si nu numai. Putin stiu insa, ca pe langa gustul sau foarte placut si notorietatea sa, acesta este unul dintre cele mai eficiente si recomandate sucuri, benefice in ameliorarea sau mentinerea sanatatii. Pe langa complexul de vitamine si minerale enumerate mai jos, acest minunat suc contine numerosi antioxidanti responsabili cu preventia inbatranirii premature a epidermului. In ananas se gaseste bromelina, care din punct de vedere medical este unul din cei mai pretiosi compusi, capabili sa accelereze digestia proteinelor si cu un puternic efect antiinflamator.
Apa de nuca de cocos este de fapt sucul din interiorul nucilor de cocos. Nu are grasimi si colesterol, are putine calorii si e foarte hidratanta, ceea ce o face ideala pentru o dieta sau hidratarea sportivilor. Lichidul este limpede, usor dulce si steril si este compus din substante chimice unice, cum ar fi zaharuri, vitamine, minerale, electroliti, enzime, aminoacizi, citokine si fito-hormoni.
Mixul de ananas si cocos trebuie consumat cu atentie de catre persoanele cu afectiuni gastrice (ulcer, gastrite) deoarece sucul de ananas este destul de acid si poate provoca discomfort sau stari de arsuri esofagiene. Nu incercati sa inlocuiti sucul extras natural dintr-un fruct de ananas, cu lichidul dintr-o cutie de compot de ananas. Acesta din urma este mult mai caloric (prin adaos de zahar de multe ori excesiv) iar bromelina este inexistenta, acesta distugandu-se la fierbere.
Ingrediente:
Ananas – ½ ananas mare
Cocos – apa de cocos (sucul) de la o nuca
Preparare:
Ananasul se proceseaza dupa decojire, cu ajutorul unui storcator de fructe. Apa de cocos (cum mai este denumita) se extrage direct din interiorul nucii de cocos. Singura problema este cum facem acest lucru, stiind fiind faptul ca nucile de cocos au o duritate extreme de mare. In partea superioara a acestora, se pot observa 3 orificii, parca obturate cu dopuri. Numai unul dintre acestea este moale, il gasiti incercandu-le pe toate, cu ajutorul unui tirbuson sau varful unui cutit. Dupa gaurire, se scurge pur si simplu lichidul intr-un pahar. Se consuma cat mai repede dupa preparare, pentru a evita diminuarea calitatilor curative.

Recomandari, nutrienti & aport caloric:
Suc de ananas & cocos_1– ajuta la pierderea in greutate
– mentine sanatatea inimii
– reduce stresul si creste acuitatea mentala
– mentine sanatatea pielii, parului si unghilor
– stimuleaza secretia de insulina
– efect antiinflamator
– Vitaminele C, E, B1, B3, B5, B6
– Fier, magneziu, zinc, fosfor
– Acid folic
– Bromelina
– Antioxidanti, etc.
– 219 Kcal, pentru un pahar de 250 ml

Mail multe retete pentru dimineti perfecte : http://ifyoulovecooking.com/ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.