Pedalează cu noi de Ora Pământului

Bicicleta este cel mai eficient mod de deplasare în cazul congestiilor urbane. Vorbim de eficiența energetică, viteza medie de deplasare la orele de varf în orale și de spatiul ocupat, mult mai avantajoase în cazul bicicletei față de automobil.

De aceea te invităm la o plimbare prin centrul Bucureștiului cu bicicleta (dacă vremea și stare drumurilor vor permite) in seara zilei de sambata, 30 martie 2019, la Ora Pamantului.

Ne întâlnim la 20.00, la “Rondul Bicicliștilor” din Parcul Izvor (rond aflat vis-a-vis de Palatul Parlamentului pe Bulevardul Națiunile Unite). Nu uitați să stingeți luminile când plecați de acasă.

Invităm toți bicicliștii din București (cu bicicletă sau doar cu un accesoriu – cască, vestă, pompă, sonerie, etc) să ni se alăture începând cu ora 20:00 la Rondul Bicicliștilor din Parcul Izvor, să biciclim, dacă natura ne va permite, sau să ne jucăm cu zăpada, să facem poze.

Dacă vremea ne va permite, ne organizăm și la ora 20.30 plecăm să biciclim timp de o oră, pe traseul Parcul Izvor, Piața Unirii, Piața Romană, Piața Victoriei, Charles de Gaulle, Bulevardul Kiseleff, Calea Victoriei si retur la Izvor:
http://www.strava.com/routes/4395632 (13 km)

Ne vom deplasa pe prima bandă, respectând prevederile codului rutier. Se accepta la plimbarea pe traseu doar participantii cu biciclete.

Evenimentul este organizat de Adevărații VeloPrieteni.

Earth Hour a apărut ca un răspuns la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale, schimbările climatice? Replica a venit de la WWF Australia, concretizată într-o campanie care promova un gest pe cât de simplu, pe atât de puternic: stingerea luminilor. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. Ora Pământului.

În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour. În 2010, 4.500 de orașe din 128 de ţări au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania devenind, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări. Detalii pe www.ora-pamantului.ro sau pe www.earthhour.org.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.