Panouri publicitare transformate in locuinte pentru oamenii strazii

O problema cu care se confrunta, din pacate, cele mai multe dintre statele civilizate ale lumii este cea a oamenilor strazii.

1-locuinte sociale construite in interiorul cuburilor cu panouri publicitareIn multe dintre acestea, solutionarea problemei oamenilor fara adapost a devenit un subiect la ordinea zilei.

O echipa de arhitecti din Slovacia vine cu o propunere de rezolvare a acestei probleme, lansand proiectul Gregory care reprezinta un concept de locuinte sociale moderne, construite in interiorul unor panouri publicitare amplasate pe marginea soselelor.

Ideea este destul de simpla, dupa cum vei vedea in continuare. Prin optimizarea panourilor publicitare ridicate la marginea soselelor si autostrazilor, arhitectii slovaci Michael Polaceck, Matej Nedorolik si Martin Lee Keniz au reusit sa obtina un proiect inedit de casa, menit sa adaposteasca oamenii strazii pe timp de noapte. Avand peretii exteriori placati cu panouri publicitare locuintele astfel obtinute se vor autofinanta, generand venituri pentru acoperirea costurilor de intretinere, dar si pentru constructia altor case de acelasi tip.

Ca sa poata demara proiectul Gregory, echipa de arhitecti face un apel la oamenii cu care soarta a fost mai blanda, rugandu-i sa doneze bani, pana la acumularea…

Articol integral si imagini la:
http://www.casadex.ro/2014/11/panouri-publicitare-transformate-in-locuinte-pentru-oamenii-strazii/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.